Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Μια παιδική χαρά κατάλληλη για όλα τα παιδιά στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας!


Το All Abilities Playground Project δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά με ειδικές ανάγκες να απολαύσουν την κούνια
Ένα εξαιρετικό projectέχει ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα δίνοντας χαρά σε εκατοντάδες παιδιά.
Έχοντας όλα τα παιδιά το δικαίωμα στη διασκέδαση και τη χαρά του παιχνιδιού, το project ονόματι All Abilities Playground Project δίνει τη δυνατότητα να απολαύσουν το παιχνίδι της παιδικής χαράς και τα παιδιά με ειδικές ανάγκες.
Το πρόγραμμα «τρέχει» εδώ και λίγο καιρό στο Pioneer Park στο Κουίνσλαντ της Αυστραλίας. Πρόκειται στην ουσία για την ολική μεταμόρφωση μιας παραδοσιακής παιδικής χαράς σε χώρο διασκέδασης για όλα τα παιδιά!
kounia1
Η αξία του παιχνιδιού και η εστίαση στην παροχή ίσων ευκαιριών παιχνιδιού, χωρίς διακρίσεις, οδήγησε το Δημοτικό Συμβούλιο να πάρει την απόφαση να δημιουργήσει κούνιες για όλα τα παιδιά σε αναπηρικά καροτσάκια, απολαμβάνοντας το παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία.
kounia2
Ένας καινοτόμος και λειτουργικός χώρος διασκέδασης για όλους κέρδισε τις εντυπώσεις εντός και εκτός συνόρων δίνοντας πρωτίστως χαρά στα παιδιά. «Η ισότητα σε όλους τους τομείς της ζωής για τα παιδιά με ειδικές ικανότητες είναι το σημαντικό μέλημά μας σε αυτή την προσπάθεια. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους στερήσει τη χαρά. Γι’ αυτό πρέπει να πράξουν ανάλογα και άλλες πόλεις», αναφέρουν οι υπεύθυνοι της υλοποίησης αυτής της πρωτοποριακής ιδέας.
kounia3

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more