Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ: ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΥΚΑΡΠΗΣ

Έληξε με επιτυχία το τμήμα Θεατρικού Εργαστηρίου του ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ στην Πολυκάρπη. Ευχαριστούμε θερμά τον πολιτιστικό σύλλογο Πολυκάρπης που φιλοξένησε το πρόγραμμα, τον κο Καγλάτη Κωνσταντίνο, υπεύθυνο της θεατρικής ομάδας του συλλόγου, για την οργάνωση του τμήματος, την εκπαιδεύτριά μας θεατρολόγο κα Χατζηλιάδου Αναστασία, που πηγαινοερχόταν από τα Γιαννιτσά για τις ανάγκες του τμήματος για την άψογη συνεργασία, καθώς και τους εκπαιδευόμενους ΚΑΓΛΑΤΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΚΑΓΛΑΤΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ, ΚΑΛΑΪΤΖΗ ΣΟΥΛΤΑΝΑ, ΛΑΖΑΡΙΔΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟ, ΜΠΑΪΡΑΜΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΜΠΟΣΝΑ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΠΕΡΧΑΝΙΔΗ ΓΕΩΡΓΙΟ, ΤΑΛΑΚΟΥΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, ΤΕΜΙΡΤΖΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ, που έδειξαν αμείωτο ενδιαφέρον και συμμετοχή, θυσιάζοντας μάλιστα τα Σάββατά τους.

Οι εκπαιδευόμενοι ενεπλάκησαν με βιωματικό τρόπο σε ασκήσεις λεκτικής και μη λεκτικής επικοινωνίας, συνενοχής, εμπιστοσύνης, αυτοσχεδιασμού, χαλάρωσης και αναπνοής, που είχαν να κάνουν με την ανάπτυξη τόσο της ομάδας όσο και του κάθε εκπαιδευόμενου ξεχωριστά όσον αφορά πάντα στην θεατρική έκφραση, ενώ πραγματοποίησαν αναγνώσεις θεατρικών κειμένων που συνοδεύονταν από δραματολογική ανάλυση. Οι συμμετέχοντες είχαν την δυνατότητα να επικεντρωθούν σ’ ένα συγκεκριμένο θεατρικό έργο, στο οποίο και έγιναν αυτοσχεδιασμοί, σκηνοθετικές προσεγγίσεις, αλλά και εργασία για τους χαρακτήρες του κειμένου.
Από την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο, δίνεται η ευκαιρία συμμετοχής σε 2 νέα θεατρικά προγράμματα. Εκτός από το Θεατρικό Εργαστήρι (ανεβάζω τη δική μου παράσταση), προστίθεται στον κατάλογο των προγραμμάτων του Κέντρου δια βίου μάθησης το πρόγραμμα: Τοπική κοινότητα μάθησης - Λέσχη θεάτρου και το πρόγραμμα Θεατρολογία.
Το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Δήμου Αλμωπίας, όπου προσφέρονται δωρεάν προγράμματα γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων, έχει τεθεί σε λειτουργία από τον Απρίλιο του 2013, από το Δήμο Αλμωπίας και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης). Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
Προσεχώς θα ακολουθήσει δελτιο τύπου με τα τμήματα που ολοκληρώθηκαν φέτος, καθώς και με λεπτομέρειες για τη λειτουργία των προγραμμάτων μας κατα τη νέα εκπαιδευτική περίοδο.
            Περισσότερες πληροφορίες :
·                     ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΑΛΜΩΠΙΑΣ (Υπόγειο Δήμου Αλμωπίας), τηλ. –φαξ: 2384350265, e-mail: kdvm10@gmail.com
Υπεύθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας: Δίτσου Μαρία τηλ. 6932071906, email: fanimaria@hotmail.com
Υπεύθυνος Οργάνωσης: Σολακίδης Δημήτριος τηλ. 6973060793

·                     Δήμο; Αλμωπίας (πλατεία Αγγελή Γάτσου), Τμήμα Κοινωνικής προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού, αθλητισμού και Νέας γενιάς (ισόγειο) Υπεύθυνη του Δήμου κα Χατζηαβραμίδου Ευδοκία τηλ. 2384350207, email: social@0598.syzefxis.gov.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more