Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Δ/ΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΛΛΑΣ: Comenius – Regio: Μουσειακή Εκπαίδευση των Εφήβων

Ολοκληρώθηκε στις 14 Ιουλίου 2014 το ταξίδι της ελληνικής αποστολής της ΔΔΕ Πέλλας για το κλείσιμο του Ευρωπαϊκού προγράμματος Δια Βίου Μάθησης,Comenius- Regio: “Moυσειακή Εκπαίδευση των Εφήβων” που συντόνιζε η Διεύθυνση για τη διετία 2012-2014, με εταίρο τον Δήμο Μπάρι της Ιταλίας.
Στη συγκεκριμένη αποστολή συμμετείχαν επίσης και μέλη των τοπικών εταίρων της ΔΔΕ, της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας και του 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών. Οι συναντήσεις εργασίας και οι δημοσιοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στο Vico del Gargano, στην περιοχή της Απουλίας, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από όλους τους τοπικούς εταίρους του Δήμου Μπάρι, που ήταν κυρίως περιφερειακοί Δήμοι.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων διερευνήθηκαν οι δυνατότητες μελλοντικών εμπορικών και πολιτιστικών συνεργασιών μεταξύ των συνεργαζόμενων περιοχών, κάτι  που άλλωστε είναι και βασικός στόχος του προαναφερόμενου προγράμματος.
Η συνολική εκτίμηση των συμπραττόμενων, ήταν πως αξιοποιήθηκαν σε μεγάλο βαθμό οι δυνατότητες που προσφέρονταν στα πλαίσια του προγράμματος και πως τα προϊόντα που παρήχθησαν τόσο τα κοινά όσο και τα τοπικά, ήταν ιδιαίτερα αξιόλογα.
Ως τοπικές δραστηριότητες αναφέρονται ενδεικτικά η δημιουργία δικτύου μουσειακής εκπαίδευσης με μέλη καθηγητές της ΔΔΕ Πέλλας, ημερίδες, ξεναγήσεις σε σημαντικούς αρχαιολογικούς-ιστορικούς χώρους, εργαστήρια μουσειακής εκπαίδευσης, δημιουργία μουσειοσκευής για το Μουσείο της Πέλλας κ.ά.
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του προγράμματος www.regiomet.eu

Τέλος η Δ.Δ.Ε Πέλλας ενημερώνει πως η μουσειοσκευή «Ταξίδι στην Αρχαία Πέλλα» θα είναι διαθέσιμη για δανεισμό στα σχολεία από τον επόμενο Οκτώβριο και ευχαριστεί θερμά τόσο τα μέλη της όσο και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στις δραστηριότητες του προγράμματος και το υποστήριξαν σε όλες τις φάσεις του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more