Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Η Διοίκηση του ΟΑΕΔ εξετάζει θετικά την παραχώρηση των κτιρίων του στο ΙΚΑ Έδεσσας

Στο Εργατικό Κέντρο Έδεσσας από το 2015 ΙΚΑ και ΟΑΕΔ
Τα κτίρια του ΟΑΕΔ στην Έδεσσα επισκέφθηκε την Παρασκευή (11/07/2014) το κλιμάκιο του Οργανισμού προκειμένου να αποφασίσει για την παραχώρηση μέρους αυτών στο ΙΚΑ Έδεσσας.
Ύστερα από αίτημα του ΙΚΑ Έδεσσας, το οποίο είχε μεταφέρει ο κ. Σταμενίτης στον Πρόεδρο του ΟΑΕΔ, η αντιπροσωπεία του Οργανισμού με επικεφαλής τον Αντιπρόεδρο Παναγή Καρέλλα, βρέθηκε χθες στην Έδεσσα με σκοπό να διερευνήσει τους χώρους.

Ειδικότερα, η πρόταση προς τον ΟΑΕΔ  ήταν να χρησιμοποιηθεί μέρος των κτιριακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην κυριότητα του Οργανισμού ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα στέγασης που αντιμετωπίζει το ΙΚΑ Έδεσσας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας μας το κέντρο απονομής συντάξεων που ανήκει στο ΙΚΑ και στο παρελθόν  υπήρχαν δημοσιεύματα ότι θα μεταφερθεί στα Γιαννιτσά, θα εγκατασταθεί στους χώρους που φιλοξενείται το εργατικό κέντρο και πλέον μετά την διάλυση της εργατικής εστίας ανήκουν στον ΟΑΕΔ όπως και αυτή η υπηρεσία θα μεταφερθεί εκεί. Μάχη για το θέμα έχει δώσει και το μέλος του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ Γιώργος Καρανίκας και έτσι η πόλη μας διατηρεί τις υπηρεσίες της. Άλλωστε σήμερα ο ΟΑΕΔ νοικιάζει εξωτερικά με αποτέλεσμα να πληρώνονται νοίκια την ίδια ώρα που υπάρχουν ιδιόκτητοι χώροι.
Ο Αντιπρόεδρος κ. Καρέλλας από την πλευρά του σημείωσε ότι στη βάση της εξοικονόμησης του κόστους λειτουργίας και της συστέγασης των υπηρεσιών, το κλιμάκιο του ΟΑΕΔ θα καταθέσει την εισήγηση του στο Δ.Σ. του Οργανισμού και αφού γίνουν όλοι οι απαιτούμενοι έλεγχοι (νομικό καθεστώς και καταλληλότητα κτιρίων), η Διοίκηση θα προχωρήσει στις  απαραίτητες ενέργειες ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπάρξουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι: «Η απόφαση του ΟΑΕΔ να εξετάσει το αίτημα για παραχώρηση μέρους των κτιριακών του εγκαταστάσεων είναι μια πολύ θετική εξέλιξη καθώς δίνει τη δυνατότητα να λυθούν προβλήματα που δημιουργούσαν εμπόδια τόσο στη συνολική λειτουργία του ΙΚΑ όσο όμως και στη λειτουργία του Κέντρου Απονομής Συντάξεων στην πόλη της Έδεσσας. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η τελική απόφαση θα είναι θετική και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more