Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Αλ. Τριανταφυλίδης και Θ. Τζάκρη προ των πυλών του ΣΥΡΙΖΑ






Αρκετές συζητήσεις γίνονται στην Κυβέρνηση και την αντιπολίτευση με θέμα τη πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά και την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Από την μια το Κυβερνητικό μπλογκ δηλώσει σε κάθε τόνο  ότι θα βρεθούν οι 180 βουλευτές που χρειάζονται για την εκλογή. Από την άλλη ο Αλέξης Τσίπρας θεωρεί πως η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο. Αρκετή συζήτηση έχει γίνει και για τους ανεξάρτητους βουλευτές του Ελληνικού κοινοβουλίου που πλέον είναι τέταρτη δύναμη στο Κοινοβούλιο. Άλλωστε αποτελεί κοινό μυστικό ότι αρκετοί από αυτούς φλερτάρουν ανοικτά με το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τέτοια περίπτωση είναι η Βουλευτής μας Θεοδώρα Τζάκρη η οποία συζητά ανοικτά πλέον την πλήρη ένταξη της στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς μετά την διαγραφή της από το ΠΑΣΟΚ συμφωνεί σε κάθε θέση με τον Αλέξη Τσίπρα. Άλλωστε οι επαφές έχουν γίνει και το μόνο που χρειάζεται είναι να βρεθεί ο κατάλληλος χρόνος για να ανακοινωθεί η συμφωνία. Έτσι κατά τα φαινόμενα η κα Τζάκρη θα είναι υποψήφια Βουλευτής στην Πέλλα. Άλλωστε πολλά έχουν αλλάξει από τις εκλογές του 2012, νέα πρόσωπα έχουν έρθει κοντά και η ανανέωση θα επέλθει στο ψηφοδέλτιο.

Γ. Σηφάκης: Δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής
 
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αλμωπίας και συντονιστής της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης έχει δηλώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος Βουλευτής με το ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος θέλει να αφοσιωθεί στα καθήκοντα του στο δημοτικό συμβούλιο καθώς θεωρεί ότι μέσα από εκεί μπορεί να καλλιεργήσει και να μεταδώσει τις απόψεις στοχεύοντας να στις επόμενες δημοτικές να καταφέρει την ανατροπή. Βεβαίως υπάρχει θέμα με τη εκπροσώπηση από την Αλμωπία αν και υπάρχουν υποψηφιότητες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη όπως αυτή του Πέτρου Τσαρκνιά, υποψήφιου δημοτικού συμβούλου με τον συνδυασμό του Γιάννη Σηφάκη.

Κοντά σε υποψηφιότητα και ο Αλ. Τριανταφυλλίδης
Πολύ κοντά στην επίσημη δήλωση ένταξης στον ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται και ο γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ 3 με καταγωγή από τα Γιαννιτσά Αλέξανδρος Τριανταφυλίδης. Ο ίδιος ο οποίος έχει αγωνιστεί εναντίον της Κυβέρνησης με αφορμή το λουκέτο της ΕΡΤ, έχει κάνει επαφές με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος επιθυμεί την ενεργό του συμμετοχή στο Κόμμα με υποψηφιότητα. Ο ίδιος είναι αρνητικός στο να κατέβει στην Α΄ ή στην Β΄ Θεσσαλονίκης μιας και θεωρεί ότι εκεί οι θέσεις εκλογής έχουν κλειδώσει. Έτσι σκέφτεται την κάθοδο του στην Πέλλα όπου αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει μπορεί υπό κάποιες προϋποθέσεις να εκλέξει 2 ή και 3 Βουλευτές. Άλλωστε ο ίδιος το 1998 έχει κατέλθει υποψήφιος Δήμαρχος Γιαννιτσών με τον συνδυασμό Δημοτική συνεργασία-Πρώτα τα Γιαννιτσά και είχε λάβει το 14,8% των ψήφων εκλέγοντας 2 συμβούλους. Τότε είχε στηριχθεί από το ΔΙΚΚΗ του Δημήτρη Τσοβόλα.

Άλλα ονόματα
Ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Βασίλης Δημητριάδης

Άλλα ονόματα τα οποία ακούγονται έχουν να κάνουν με τον κο Βελιγράδη από τα Γιαννιτσά που ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος όπως και ο Σωκράτης Βόλτσης από την Αλμωπία. Από την Έδεσσα ο Νάκης Πασχαλίδης πρώην δημοτικός σύμβουλος και πολιτευτής καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος Έδεσσας Βασίλης Δημητριάδης ο οποίος τα πήγε πολύ καλά  καταλαμβάνοντας το 8,25%. Άξιο αναφοράς ότι στην πόλη πήρε 12%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more