Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Σοβαρό επικοινωνιακό και αγωνιστικό λάθος η απόφαση Αλαφούζου για Καραγκούνη


Τι χάνει ο Παναθηναϊκός από τη μη επιστροφή του ηγέτη του στην ομάδα
Απέναντι σε όλα τα προγνωστικά και με μια ολική ανατροπή δεδομένων, η επιστροφή του Γιώργου Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό οδηγήθηκε σε ναυάγιο.

Η χθεσινή συνάντηση του αρχηγού της Εθνικής με τον Νίκο Νταμπίζα αποδείχτηκε άκαρπη, αφού ο τεχνικός διεθυντής της ομάδας ενημέρωσε τον παίκτη ότι είναι προσωπική απόφαση του Γιάννη Αλαφούζου να μην  συνεργαστούν οι δύο πλευρές.
Το αρνητικό τέλος της υπόθεση χρεώνεται λοιπόν αποκλειστικά στον πρόεδρο της ΠΑΕ και σίγουρα πρόκειται για μια απόφαση που θα ζημιώσει τον Παναθηναϊκό επικοινωνικά και αγωνιστικά.
Σε ότι αφορά το επικοινωνιακό κομμάτι, η συμπεριφορά αυτή σε ένα παίκτη σημαία της ομάδας πλήττει αφάνταστα το προφίλ του συλλόγου. Οι «πράσινοι» είχαν στο «περίμενε» τον Καραγκούνη σε όλη τη διάρκεια του Μουντιάλ και άφηναν να διαρρέουν ελεύθερα τα σενάρια περί επιστροφής του παίκτη στην ομάδα.
Αυτό πέρα από το γεγονός ότι σκόρπισε απογοήτευση στον κόσμο, σίγουρα έφερε προβληματισμό και στους παίκτες, που βλέπουν τη διοίκηση να μην εκτιμά την πολυετή προσφορά ενός ποδοσφαιριστή, που έχει δώσει και την ψυχή του για τον σύλλογο.
Παράλληλα αυτό έχει αντίκτυπο και σε παίκτες που βρίσκονται στο στόχαστρο για μεταγραφή, αφού η διοίκηση έδειξε μια χαρακτηριστική ασυνέπεια στους χειρισμούς της.
Σημαντικό αντίκτυπο θα έχει η μη επιστροφή του Καραγκούνη και στην κινηση των εισιτηρίων διαρκείας. Με δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί λόγω έλλειψης χρημάτων, να αποκτήσει παίκτες «κράχτες», η παρουσία του εμβληματικού ηγέτη στην ομάδα, θα μπορούσε να εμπνέυσει τον κόσμο, να αποτελέσει πόλο έλξης και να συσπειρώσει τους οπαδούς στο γήπεδο.
Από την άλλη, το ναυάγιο στην όλη υπόθεση θα επηρεάσει και το αγωνιστικό κομμάτι της ομάδας. Με δεδομένο ότι υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις στο ρόστερ, η εμπειρία και οι παραστάσεις του Καραγκούνη σε υψηλό επίπεδο θα έδιναν το «κάτι παραπάνω» στον χώρο του κέντρου.
Να σημειωθεί επίσης ότι ο αρχηγός της Εθνικής θα μπορούσε να παίξει τον ρόλο του καθοδηγητή για τους νεαρούς παίκτες, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και στα αποδυτήρια. Προσωπική μας άποψη είναι ότι με τα χρήματα που διαθέτει ο Παναθηναϊκός για χαφ, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να βρει έναν ποδοσφαιριστή με τη συνολή αξία του έμπειρου μέσου.
Πλέον ο Γιάννης Αναστασίου θα πρέπει να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του σε ότι αφορά τη μεσαία γραμμή και με ενδιαφέρον αναμένεται να δούμε το προφίλ του παίκτη που θα έλθει ώς «αντί-Καραγκούνης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more