Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Επιστολή των κιβωτοποιών Ελλάδας προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Καρασμάνη




ΚΙΒΩΤΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ



       12/8/2014


Προς τον
Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
κ. Γεώργιο Καρασμάνη

Κοινοποίηση:
ΥΠΕΞ
Υπ’ όψιν  Γ. Γ. Διεθνών Γενικών Οικονομικών Σχέσεων Π. Μίχαλος
Επικεφαλής Ομάδας Εργασίας



 Ένας σημαντικός, και αόρατος κλάδος που στηρίζει και συνοδεύει την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαστε και εμείς οι ΚΙΒΩΤΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, όπου χρόνια κατασκευάζοντας συσκευασίες (Ξύλινα Τελάρα – Παλέτες) συνοδεύουμε τα οπωροκηπευτικά με τον καλύτερο εμφανισιακά, ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο σε όλες τις αγορές του κόσμου.
Τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα αγροτικά προϊόντα κατά 70% εξάγονται στην αγορά της Ρωσίας. Η πρόσφατη περιπέτεια της χώρας, της Ε.Ε. και του Δυτικού κόσμου στο σύνολο του, με τον αποκλεισμό των αγροτικών μας προϊόντων, από την Ρώσικη αγορά έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε:
  • Ακύρωση παραγγελιών
  • Καταστροφή ευπαθών πρώτων υλών (λόγω μη χρήσης τους)
  • Πρόβλημα στις εμπορικές συμφωνίες με τους προμηθευτές λόγω ακύρωσης παραγγελιών
  • Εργαζόμενους σε αργία

Επίσης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει μόνοι μας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί χωρίς να τα θέσουμε ποτέ στην πολιτεία, με αποτέλεσμα κάποιες επιχειρήσεις να κλείσουν και οι υπόλοιπες με μεγάλες δυσκολίες και χωρίς κέρδος να παράγουμε στηρίζοντας την αγροτική παραγωγή αφού συνεταιρισμοί και έμποροι δεν μας έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια και ούτε από ότι διαφαίνεται θα μας πληρώσουν, δίνοντας δουλειά στους ανθρώπους που απασχολούμε ελπίζοντας πως η κατάσταση θα αλλάξει και θα ανασάνουμε και εμείς στο μέλλον.
Για αυτόν τον λόγο ζητούμε από την Πολιτεία και εμείς μαζί με τους αγρότες μεταφορείς, εξαγωγείς και όσους άλλους πλήττονται να ενταχθούμε στα μέτρα στήριξης.


Τηλέφωνα Επικοινωνίας:
23810 89577 – 6945757105
FAX:  23320 42988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more