Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Τηλεμαχίες... Με άποψη! Δείτε τη συνέντευξη του Γιάννη Μανομενίδη και του Θωμά Γιόφκου

Αμέσως μετά την κ. Ζήνα και τον κ. Παρθενόπουλο, θέση στη χθεσινή "Άποψη" πήραν ο υποψήφιος Βουλευτής Ν. Πέλλας με το συνδυασμό ΠΡΑΣΙΝΟΙ - ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ο κ. Γιάννης Μανομενίδης κι ο κ. Θωμάς Γιόφκος, ο οποίος είναι υποψήφιος Βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. στο Νομό μας.
Οι δύο κύριοι μέσα από την παρουσία τους στην εκπομπή έδωσαν τις απαντήσεις τους και τα δικά τος μηνύματα στο τηλεοπτικό κοινό.


Δείτε τη συνέντευξή τους:



2 σχόλια:

  1. Συμπληρώνω τα παρακάτω που μου διέφυγαν στις απαντήσεις μου, ότι εκει που ο κ. Δημητριάδης ρώτησε:
    1ον Γιατί οι Οικολόγοι κατεβαίνουμε χώρια από το ΣΥΡΙΖΑ, και απάντησα ότι η πλειοψηφία τάχθηκε με την απευθείας κάθοδο μας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ και η μειοψηφία για ανεξάρτητη κάθοδο (οπως και κατεβαίνω διακριτά ως Πράσινος στη συμμαχία) η ουσία είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μας έδωσε θέσεις Πράσινων υποψηφίων πουθενά αλλού στη Β.Ελλάδα εκτός από τη Θεσσαλονικη και την Καβάλα, οπότε θεώρησα υποχρέωση μου να κατέβω κάπου αλλού, όπως στην Πέλλα ως Πράσινος, για να καταθέσω και σε μία ακόμη εκλογική περιφέρεια τις σημαντικές Πράσινες θέσεις που παρουσίασα στην εκπομπή για το περιβάλλον και την Κοινωνική Οικονομία,
    2ον Στο ερώτημα του κ. Δημητριάδη, για το εάν θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το ΛΑΟΣ και τους ΑνεξΕλ, που έχουν τις ακραίες θέσεις για το Σκοπιανό, όπου απάντησα ότι εμείς ενδιαφερόμαστε για τα ουσιαστικά προβλήματα που εξηγώ και δεν εκμεταλλευόμαστε το πατριωτικό αίσθημα των ψηφοφόρων, μου διέφυγε να απαντήσω στο ερώτημα ότι σε ένα ενδεχόμενο συνεργασίας, που ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήσει θετικά, εμείς θα θέσουμε ώς όρους την τήρηση των θέσεων που ήδη έχουμε συμφωνήσει ως Οικολόγοι (θέσεις για το περιβάλλον που εξήγησα) και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα εάν καποιος από το ΛΑΟΣ ή τους ΑνεξΕλ αναλάβει να διαπραγματευτεί με την ΠΓΔΜ για το όνομα και πετύχει να μην έχει καθόλου τον όρο Μακεδονία. Εμάς δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, όσο δεν είναι σκέτο Μακεδονία, μπορούμε όπως είναι η επίσημη Ελληνική θέση να αποδεχθούμε και τον γεωγραφικό προσδιορισμό. Μακρι να έκλεινε το θέμα κι από αυτόν που το δημιούργησε (τον Σαμαρά) κι απλως καυτηιάζουμε τον λαϊκισμό όσων διαιωνίζουν το πρόβλημα κι αντί για σύμμαχο μας στο Βορρά, π.χ. να ανοίξουμε Ελληνικά κολλέγια πολιτισμού και ιστορίας, αυτή τη στιγμή λειτουργεί Τουρκικό κολλέγιο και η ΠΓΔΜ ανατύσσει σχέσεις με την Τουρκία, πέραν που δεν έχουμε καλες σχεσεις ώστε να αποτρέψουμε την δημιουργία πυρηνικού εργοστασίου στα Βόρεια Σύνορα μας και να ελέγξουμε την μόλυνση του Αξιού ποταμού, που είναι τα πραγματικά προβλήματα, που η διαιώνιση του προβλήματος του ονόματος (με τους πράγματι εθνικιστές της γείτονος χώρας) δεν μας βοηθάει για να διαχειριστούμε με προφανείς και ουσιαστικούς κινδύνους (συμπεριλαμβανομένςη της διείσδυσης της Τουρκίας που θα έπρεπε οι Έλληνες εθνικιστές να το λάμβαναν πιο σοβαρά υπόψη).
    3ον Επίσης παραπέμπω για την Οικονομία και το Χρέος, που δεν είχα την ευκαιρία να το θέσω (δεν έγινε συναφές ερώτημα) στο άρθρο μου "Τι συνεισφέρουμε οι Πράσινοι..." (Ιωάννη Μανομενίδη, «Τι Συνεισφέρουν οι Πράσινοι σε Αυτές τις Εκλογές;», 15 Ιαν.2015, Επικαιρότητα Κόντρα στο Ρεύμα, http://imanomen.blogspot.gr/2015/01/blog-post.html ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τέλος καταγράφω τα κατά την άποψη μου πιο σημαντικά σημεία της συζήτησης:
    2΄20΄΄ Μανομενίδης Για την Πολιτική Οικολογία και τα συμφέροντα που επιβουλεύονται το περιβάλλον
    4΄54΄΄ Γιόφκος Ο Καρατζαφέρης ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους ρήτορες του Ευρωκοινοβουλίου
    5΄23΄΄ Μανομενίδης Για τον Κουβέλη κι εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας
    5΄40΄΄ Γιόφκος 8΄30΄΄ για κατηγοριες σε Καρατζαφέρη
    10΄10΄΄ Μανομενίδης για ενδεχόμενο διακυβέρνησης με τη Νέα Δημοκρατία,
    11΄40΄΄ Μανομενίδης για τις θέσεις των Ευρωπαίων πρασίνων, και τον Σβεν Γκίγκολντ (δείτε κι εδώ περισσότερα http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=244055 )
    12΄05΄΄ για τη βιώσιμη διακυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, Τρεμόπουλο και Οικολόγους Πράσινους.
    14΄19΄΄ Μανομενίδης αυτοπαρουσίαση .
    15’40’’ Μανομενίδης για Τρεμόπουλο και Μακεδονικό (δείτε για περισσότερα με αναλυτικές παραπομπές σε ομιλίες και έγγραφα στο http://tvxs.gr/news/egrapsan-eipan/i-nd-epistrateyei-tin-akrodeksia-patridokapilia-gia-tin-pgdm )
    18’25΄΄ Γιόφκος για Μακεδονικό και ΑΟΖ
    19΄40΄΄ Μανομενίδης-Γιόφκος Βαρδάρσκα Μακεδονία (διευκρινίζω ότι ο όρος «Βαρντάρσκα» είναι το θυλικό του επιθέτου «βαρδαρινός—βαρδαρινή, βαρδαρινό», συνεπώς όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο είναι ένα επίθετο, ένας αποδεκτός γεωγραφικός προσδιορισμός, όμως θα πρέπει να κατανοήσει ότι υπάρχει το ζήτημα του ουσιαστικού, εάν θα είναι Μακεδονία ή κάτι άλλο).
    20΄05΄΄ Μανομενίδης Για ΑΟΖ και υδρογονάνθρακες
    23΄08΄΄ Γιόφκος Καρατζαφέρης εναντι Χρυσή Αυγής, ο μεν κατηγορείται, δεν έχει καταδικαστεί… οι δε...
    24΄10΄΄ Γιόφκος για Χρυσή Αυγή
    24΄50΄΄ Γιόφκος για Καρατζαφέρη πρώτος για ΑΟΖ
    25΄40΄΄ Μανομενίδης για Καρατζαφέρη και δηλώσεις του στο Ευρωκοινοβούλιο για δικαίωμα κάθε χώρας στον αυτοπροσδιορισμό, που δήλωσε ρητά: «Γεώργιος Καρατζαφέρης (IND/DEM). – Κύριε Πρόεδρε, πρέπει να σεβόμαστε τις αρχές της κάθε χώρας. Ανεξαρτήτως, αν αυτή η χώρα είναι φιλική, λιγότερο φιλική ή περισσότερο φιλική, αυτή η χώρα έχει αποφασίσει μια ονομασία. Δεν μπορούμε παρά να σεβαστούμε την ονομασία αυτής της χώρας. Τα άλλα –νομίζω το αντιλαμβάνεται ο καθένας– δεν είναι δημοκρατικά, είναι ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας. Όπως και εάν επιθυμεί αυτή η χώρα να αποκαλείται, οφείλουμε να το σεβαστούμε.». Προέρχεται απευθείας από την ιστοσελίδα του Ευρωκοινοβουλίου, όπου έκανε τη δήλωση http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?type=CRE&reference=20060426&secondRef=ITEM-007&format=XML&language=EL , αναφερόμενος βέβαια στο Ιραν, όπως ανέφερα και στην εκπομπή. Είναι η πολιτική του διαφορετικού λόγου αναλόγως πως μας βολεύει.
    27΄38΄΄ Μανομενίδης Επιλογή μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Πρασίνων.
    31΄00΄΄ Μανομενιδης Πράσινοι και Κοινωνική Οικονομία

    ΑπάντησηΔιαγραφή

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more