Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Στρατηγός ε.α. Γ. Επιτήδειος (ΧΑ): Να σταματήσει η ΕΕ να εισάγει τρομοκράτες (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα πλαίσια της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλες τοποθετήθηκε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός ε.α. Γεώργιος Επιτήδειος, για το θέμα της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας και έθιξε την ασύμμετρη απειλή που αντιμετωπίζει η Ήπειρος μας από το λαθρεμπόριο, την λαθρομετανάστευση και την τρομοκρατία.

Ακολουθεί το κείμενο:

Κυρία Πρόεδρε, από το 2003, οπότε και σχεδιάστηκε η Ευρωπαϊκή Πολιτική Γειτονίας, έχουν σημειωθεί πολλές και μεγάλες αλλαγές στη γειτονιά της Ευρώπης. Παντού επικρατεί αστάθεια, μεγάλος αριθμός παρανόμων μεταναστών κινείται προς τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως, έχουμε δραστηριότητες παρανόμου εμπορίου και την απειλή της τρομοκρατίας. Όλα αυτά δημιουργούν απειλές για την ασφάλεια της Ευρώπης και πρέπει να αντιμετωπιστούν με τον ενδεδειγμένο τρόπο.


Η πολιτική γειτονίας δεν πρέπει να στηρίζεται μόνο στο οικονομικό όφελος. Πρέπει να στηρίζεται στις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ενώσεως. Πρέπει να βοηθήσουμε τις χώρες αυτές, ούτως ώστε να μην εξάγουν τα προβλήματά τους στην Ευρώπη. Το σοβαρότερο όμως που πρέπει να κάνουμε είναι να μην αναμιγνυόμαστε στις εσωτερικές τους διαφορές και κυρίως στις εμφύλιες διαμάχες τους. Αναλογιστείτε τι έγινε με την Ουκρανία, τη Λιβύη και κυρίως με τη Συρία, όπου δημιουργήσαμε το τέρας του ISIS που κινδυνεύει και απειλεί να φάει τον Φρανκενστάιν.



Επιμέλεια: Πολυχρόνης Κασίδης, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more