Τετάρτη 29 Απριλίου 2015

Τη ζωή τους κορόνα γράμμα παίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα

Καθώς πλησιάσουμε στην έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, ένα βασικό και μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Αγίου Μάμα οξύνεται επικίνδυνα. Πρόκειται για την κεντρική είσοδο του χωριού που ενώνεται με την κεντρική οδό Νέων Μουδανιών-Πολυγύρου και τα προβλήματα που υπάρχουν από την κίνηση που υπάρχει στο δρόμο.
Εν αντιθέσει με τα χωριά του Δήμου Νέας Προποντίδας της περιοχής Καλαμαριάς Πρώην Δήμο Τρίγλιας και Καλλικράτειας) όπου υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι ώστε να γίνεται με ασφάλεια ή έξοδος και η είσοδος στις περιοχές, στον Άγιο Μάμα υπάρχει διακεκομμένη γραμμή στον κεντρικό δρόμο με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν αδύνατη η είσοδος και η έξοδος τις ημέρες που υπάρχει κίνηση λόγω των εκδρομέων.
Κάτοικος της περιοχής που ερχόταν από τον Πολύγυρο μας είπε ότι το προηγούμενο καλοκαίρι ημέρα Παρασκευή για να στρίψει ώστε να μπει στο χωριό έκανε περίπου 1 ώρα!!!! Ως γνωστών ο Άγιος Μάμας είναι κατεξοχήν αγροτικό χωριό και αρκετοί κάτοικοι έχουν τα χωράφια τους από την άλλη μεριά. Έτσι κάποιος με το τρακτέρ για να περάσει τον κεντρικό παίζει την ζωή του κορόνα γράμμα καθώς τα αυτοκίνητα αναπτύσσουν υψηλές ταχύτητες.  Όπως μας είπε άλλος κάτοικος του χωριού από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει κάποια σοβαρή τραγωδία και ότι πηγαίνει στα χωράφια του με φόβο μην προκαλέσει ατύχημα.

Η λύση

Μια λύση θα μπορούσε να είναι η κατασκευή γέφυρας όπως είναι έξω από τα Μουδανιά προς Σήμαντρα έτσι ώστε να υπάρχει πρόσβαση στο αντίθετο ρεύμα. Είναι πάντως ένα έργο κοστοβόρο για το οποίο ίσως να μην υπάρχουν κονδύλια να υλοποιηθεί. Μια άλλη λύση μπορεί να είναι η τοποθέτηση των λεγόμενων έξυπνων φαναριών έτσι ώστε να είναι μονίμως πράσινα και να κόβουν την κυκλοφορία μόνο όταν θέλει κάποιο αυτοκίνητο να μπει ή να βγει από το χωριό. Ίσως φέτος να μην προλαβαίνουν οι υπεύθυνοι να βρουν λύση αλλά σίγουρα από τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να προγραμματίσουν κάποιο έργο πριν είναι πολύ αργά. 







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more