Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Φόρο σε επιδοτήσεις ως 12 χιλ. ευρώ ζητούν οι δανειστέςΚατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις και μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50% περιλαμβάνει η λίστα με 16 νέα προαπαιτούμενα που φέρεται να ζητούν οι δανειστές από την κυβέρνηση, να θεσμοθετήσει ως τον ερχόμενο Νοέμβριο, ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση δόσης ύψους 25 δις ευρώ, στο πλαίσιο νέου χρηματοδοτικού προγράμματος.

Η λίστα με τα μέτρα επιφυλάσσει νέα χτυπήματα για τους επαγγελματίες αγρότες και κτηνοτρόφους, επιβεβαιώνοντας τα λεγόμενα του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος δήλωσε πριν λίγες ημέρες πως η φορολογία των αγροτών θα προχωρήσει κανονικά.
Μέτρα για ΕΒΖ, απελευθέρωση αγοράς
Εκτός της κατάργησης των φοροαπαλλαγών για τους επαγγελματίες του αγροτικού κόσμου, το νέο πακέτο μέτρων που ήρθε στη δημοσιότητα και φέρεται να ζητούν οι δανειστές περιλαμβάνει μέτρα – αλλαγές σε σχέση με την κρατική χρηματοδότηση στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (που έχει περάσει στη βουλή), όπως επίσης και αλλαγές κατ΄ επιταγή της εργαλειοθήκης ΟΟΣΑ, που περιλαμβάνει για παράδειγμα την επιμήκυνση στη διάρκεια ζωής του φρέσκου γάλακτος, η οποία θα πλήξει περαιτέρω τους έλληνες αγελαδοτρόφους.
Σύμφωνα με το «Βήμα» της Κυριακής, οι δανειστές ζητούν:
1. Αλλαγές στους νόμους περί προσλήψεων στο Δημόσιο, ρύθμισης των χρεών με 100 δόσεις, κρατικής χρηματοδότησης της Βιομηχανίας Ζάχαρης. Ζητά την κατάργηση του υψηλού συντελεστή της έκτακτης εισφοράς 8% στα ετήσια εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ. Παράλληλα απαιτεί από την κυβέρνηση να υιοθετήσει νομοθεσία για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων της εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων σχετικά με τις αυξήσεις στις συντάξεις και το εφάπαξ.
2. Αλλαγή στο νόμο για το διορισμό των διοικητικών των νοσοκομείων, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ανεξάρτητη επιλογή τους.
3. Να μένουν δια βίου εκτός δημοσίου όσοι έχουν κατηγορηθεί για δωροδοκία, όπως έγινε με τους γιατρούς του ΕΣΥ που είχαν κατηγορηθεί για "φακελάκια".
4. Την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης για τις πρόωρες συντάξεις στα 67 έτη ή στα 62 έτη με 40 χρόνια ασφάλισης από το 2022.
5. Τη μείωση στο μισό της δαπάνης για τα επιδόματα πετρελαίου θέρμανσης στον προϋπολογισμό του 2016.
6. Την κατάργηση των φοροαπαλλαγών για τους αγρότες, αρχίζοντας από τη μείωση της επιδότησης στο αγροτικό ντίζελ κατά 50%, αλλά και από την κατάργηση του αφορολογήτου των 12.000 ευρώ.
7. Την αύξηση του φόρου για τους εφοπλιστές.
8. Την επίτευξη των αναγκαίων τροποποιήσεων έγκαιρα προκειμένου να διασφαλιστεί η είσπραξη του ΕΝΦΙΑ του 2015.
9. Τη μείωση των τιμών στα εκτός πατέντας φάρμακων και την επανεξέταση των ορίων στη συνταγογράφηση γενοσήμων.
10. Την μείωση κατά 200 εκατ. ευρώ στις στρατιωτικές δαπάνες από το 2016, με περικοπές από τις δαπάνες προσωπικού και από τα εξοπλιστικά προγράμματα.
11. Τον έλεγχο σε μισθούς και επιδόματα, ειδικά στα οδοιπορικά και τις άδειες των δημοσίων υπαλλήλων.
12. Την αναδιάρθρωση των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ)
13. Την μείωση του ακατάσχετου ορίου των 1.500 ευρώ για τους οφειλέτες στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες.
14. Την αλλαγή του νόμου για τις ρυθμίσεις των οφειλών στο Δημόσιο και στα Ταμεία με αυστηρότερα μέτρα για τους μεγαλοοφειλέτες (για ποσά άνω των 100.000 ευρώ).
15. Την απελευθέρωση της αγοράς με βάση την εργαλειοθήκη και τις συντάξεις του ΟΟΣΑ. Ενώ, ως προτεραιότητα εμφανίζεται η απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων και τις Κυριακές.
16. Την ολοκλήρωση μέχρι τον Οκτώβριο της πώλησης τουλάχιστον του 51% των μετοχών του ΟΛΠ και ΟΛΘ, όπως και την πώληση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Παράλληλα, απαιτείται να κλείσει η διαπραγμάτευση με τη Fraport για την παραχώρηση 10 μεγάλων αεροδρομίων της χώρας.
Αλέξανδρος Μπίκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more