Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ


Τοποθετήσεις στελεχών στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ
  (Φωτογραφία:  Icon )

Αθήνα
Με τοποθετήσεις στελεχών συνεχίζονται οι εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στην «Αθηναΐδα», όπου νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας πέταξε το γάντι στους διαφωνούντες και έθεσε το δίλημμα της κάλπης αλλά και της επόμενης μέρας.
Να διεξαχθεί τον Δεκέμβριο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των εκλογών, «συνέδριο επανακαθορισμού της στάσης μας», ζήτησε η Τάσια Χριστοδουλόπουλου. Είπε ότι πρέπει να φτιαχτούν ψηφοδέλτια που θα εκπροσωπούν την Αριστερά και όχι, όπως ανέφερε, να παίρνει το χρίσμα του υποψηφίου όποιος περνάει απ' έξω, επισημαίνοντας ότι από τον χαρακτήρα των ψηφοδελτίων θα κρίνει εάν «χωράει» σε αυτά. Είπε ακόμη ότι τα μνημόνια απέδειξαν ότι όλοι είμαστε εφήμεροι, θεωρώντας ότι είναι λάθος να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, υποστηρίζοντας ότι θα υλοποιήσει τη συμφωνία, στο ακέραιο, δίχως να προβάλει κοινωνικά ισοδύναμα.
«Στην εκλογική αναμέτρηση δεν θα υπάρχουν αριστεροί που θα θέλουν να ηττηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ», είπε, συμπληρώνοντας ότι ούτε προοδευτικοί ή δημοκράτες ή άνθρωποι των κινημάτων θα θέλουν αυτή την ήττα. «Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα συμπαρασύρει πολλά», τόνισε και πρόσθεσε ότι «έχουν τεθεί σε δοκιμασία οι κοινωνικές μας εκπροσωπήσεις».
Ο καθηγητής Άλκης Ρήγος είπε στην παρέμβασή του ότι δεν πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να αποτελέσει αριστερή παρένθεση για να μην ανατραπεί η ελπίδα στη χώρα. Αντίθετα, πρόσθεσε, είναι ανάγκη να ανατραπεί το κακό εσωκομματικό κλίμα, ο ΣΥΡΙΖΑ να κινηθεί με εξωστρέφεια και όχι με εσωστρέφεια για να ξαναγίνει κυβέρνηση. Ο κ. Ρήγος υπογράμμισε ότι έγιναν λάθος επιλογές σε πρόσωπα, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε για μεγάλο διάστημα αντιδημοκρατική εσωκομματική πορεία και ότι δεν ξεκαθάρισε ότι η πάλη γίνεται εντός της Ευρώπης και ότι η Ευρώπη δεν είναι χώρος που είναι απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ. Καταλήγοντας, είπε ότι η μοναδική επιλογή είναι η πάλη για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και αυτή η πάλη πρέπει να γίνει με όλες τις δυνάμεις.
Ο Αντώνης Κοτσακάς είπε ότι στις καινούριες συνθήκες πλέον είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να κατακτήσει προγραμματική και οργανωτική ενότητα. Ιδιαίτερα ως προς την οργανωτική ενότητα, τόνισε ότι έως σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ λειτουργούσε στη βάση των θέσεων και των απόψεων των τάσεων που η καθεμιά υπερασπιζόταν τις δικές της θέσεις, αλλά τώρα, είπε, είναι ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ να υπερβεί αυτό το σχήμα και να κινηθεί σε ένα νέο ενωτικό πλαίσιο.
«Αριστερή κυβέρνηση χρειάζεται λίστες με αριστερούς ανθρώπους και σχέδιο απεμπλοκής από το Μνημόνιο» είπε η Βασιλική Κατριβάνου, ασκώντας κριτική για τα ψηφοδέλτια και τη μη διεξαγωγή συνεδρίου πριν από τις εκλογές. «Ο ΣΥΡΙΖΑ αλλάζει χωρίς καμία διαδικασία, ούτε στο κόμμα ψηφίζουμε, ούτε στις οργανώσεις», ανέφερε, μεταξύ άλλων.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more