Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Mετράμε μέρες από την απόλυτη χρεοκοπία; Συναγερμός στον Λευκό Οίκο για την Ελλάδα...


Mετράμε μέρες πριν την απόλυτη χρεοκοπία;

Είναι τέτοια η κατάσταση της Ελλάδας που σήμανε συναγερμό στον Λευκό Οίκο ενώ επανέρχονται στο προσκήνιο οι πληροφορίες για νέο Σχέδιο Μάρσαλ με στόχο να αντιμετωπισθεί η ανθρωπιστική κρίση.

Ο Λευκός Οίκος, ο οποίος κι αυτός με την σειρά του δηλώνει απογοητευμένος εξαιτίας του ρωσικού φλερτ της ελληνικής κυβέρνησης, θα επιχειρήσει να περιορίσει όσο γίνεται τις συνέπειες της ολοσχερούς χρεοκοπίας. Σ΄αυτή τη φάση πάντως ο στόχος του Ομπάμα είναι ταυτόσημος με εκείνον της Mέρκελ: Aμφότεροι θέλουν να ξεμπερδεύουν το συντομότερο με την κυβέρνηση Τσίπρα την οποία θεωρούν Δούρρειο Ιππο της Μόσχας στην Ευρώπη.

Ο Ομπάμα λοιπόν-σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ-συγκαλεί μια σειρά συσκέψεων με συμμετοχή 40 παραγόντων της ελληνικής ομογένειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο, κατά τη σύσκεψη ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου Denis McDonough και ανώτεροι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων και η αρμόδια για τους χειρισμούς της Ελλάδας στο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας Caroline Atkinson, θα συζητήσουν την τρέχουσα κατάσταση στην Ελλάδα με τους παράγοντες της ομογένειας.

«Αυτή είναι η πρώτη σε σειρά συνομιλιών για την οικονομική κατάσταση της χώρας κι οι απόψεις σας είναι ιδιαίτερα σημαντικές», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην πρόσκληση του Λευκού Οίκου.

Στις 30 Σεπτεμβρίου η Ομάδα Ελληνικών Θεμάτων του Κογκρέσου (Hellenic Caucus) διοργανώνει ειδικό φόρουμ για την Ελλάδα στην Ουάσιγκτον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more