Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2015

Ερώτηση Γ. Επιτήδειου: Αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε σκιαγραφικά, ραδιοϊσότοπα και σπινθηρογραφήματα




Γραπτή ερώτηση προς την Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου - Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, σχετικά με την αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% σε σκιαγραφικά, ραδιοϊσότοπα και σπινθηρογραφήματα.

Ακολουθεί η ερώτηση:


Σε δύσκολη θέση βρίσκονται για μία ακόμη φορά ασθενείς και γιατροί καθώς το νέα μέτρα φέρνουν αύξηση στην τιμή των  διαγνωστικών εξετάσεων. Ειδικότερα, η αύξηση του ΦΠΑ από 13% σε 23% θα ισχύσει για τις εξετάσεις in vivo και in vitro, εξετάσεις δηλαδή που αφορούν σε  σκιαγραφικά, ραδιοϊσότοπα, σπινθηρογραφήματα κ.λπ. Πρόκειται για τεράστια επιβάρυνση σε πρώτη φάση των Διαγνωστικών Κέντρων και των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ. Επιβάρυνση όμως αναμένεται και στα νοσοκομεία της χώρας, αφού τέτοιες εξετάσεις διενεργούνται και στο ΕΣΥ, με αποτέλεσμα να επιβαρυνθούν τελικά για μία ακόμη φορά οι οικονομικά εξαθλιωμένοι ασθενείς. 

Πιο συγκεκριμένα, ο τζίρος των εξετάσεων αυτών ανέρχεται σήμερα σε 7 εκατομμύρια ευρώ και με την αύξηση του συντελεστή του ΦΠΑ κατά 10 μονάδες θα υπάρξει επιβάρυνση της τάξεως των 700.000 ευρώ στα Διαγνωστικά Κέντρα. Αξίζει, ακόμη, να σημειωθεί ότι στις χώρες της ΕΕ, οι εξετάσεις αυτές διατηρούνται στον χαμηλότερο συντελεστή του ΦΠΑ, καθώς πρόκειται για εξετάσεις πολύ συχνές και πρέπει με κάθε τρόπο να προστατευθεί η δημόσια υγεία.

Ερωτάται η Επιτροπή:

Είναι ενήμερη για την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η Ελλάδα;
Γιατί η Επιτροπή και η ΕΚΤ επέβαλαν τα απάνθρωπα και ανθρωποκτόνα αυτά μέτρα στην Ελλάδα ενώ γνωρίζουν πως θα υπάρξει δυσμενής αντίκτυπος στην υγεία των πολιτών;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more