Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Μ. Κύρκος: Άμεση συνεργασία E.E. - Τουρκίας για ταυτοποίηση, επανεγκατάσταση και Συμφωνία Επανεισδοχής


Στη συζήτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην Τουρκία παρενέβη ο ευρωβουλευτής του Ποταμιού Μ. Κύρκος.
"Στις τελευταίες τουρκικές  εκλογές το κόμμα των Κούρδων του κ. Ντεμιρτάς  κέρδισε την είσοδο του στη Βουλή ψηφισμένο και από πολλούς άλλους τούρκους πολίτες . Αυτό ανέτρεψε προσωρινά τα σχέδια του κ. Ερντογάν για τις Προεδρικές υπερεξουσίες . Η απάντηση του ήταν άμεση:  ενοχοποίηση συλλήβδην του κουρδικού στοιχειού και σύγκρουση με το πάντα πρόθυμο ΠΚΚ που ποτέ δεν ενέκρινε τον κ. Ντεμιρτάς.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να βρει λύσεις για φλέγοντα ζητήματα  όπως  οι χιλιάδες πρόσφυγες που φτάνουν από τη Συρία στα ελληνικά νησιά περνώντας από τα τούρκικα παράλια,  η επανεγκατάσταση κάποιου αριθμού Σύρων προσφύγων,  η καταπολέμηση των διακινητών και φυσικά η  Συρία.
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως στις επερχόμενες εκλογές θα ενισχυθούν οι δυνάμεις που αντιστέκονται στις αντιδημοκρατικές υπερ-εξουσίες και στη βία από όπου και αν προέρχεται.
Και ας βρούμε γρήγορα αμοιβαίως επικερδή μονοπάτια συνεργασίας με την Τουρκία όπως η ταυτοποίηση των προσφύγων στο έδαφος της και η Συμφωνία Επανεισδοχής.
Είναι γεγονός πως η Τουρκία φιλοξενεί ήδη πάνω από 2 εκατομμύρια πρόσφυγες, κυρίως από την Συρία. Όμως μην ξεχνάμε ότι αυτοί είναι άνθρωποι και όχι όπλο για τη διπλωματία της. "        


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more