Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Δρομολογούνται θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού για την Πέλλα ύστερα από παρέμβαση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Σηφάκη


Γιάννης Σηφάκης :   Συνάντηση με την Γ.Γ. Υπουργείου Πολιτισμού  Κα Μαρία Βλαζάκη για Μέγα Αλέξανδρο Έδεσσας, Κάστρο Χρυσής και Ανάκτορο Πέλλας

Στις 18 Νοεμβρίου θα συζητηθεί στο Κ.Α.Σ. το θέμα του «Μέγα Αλέξανδρου»

Υπογράφεται η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του κάστρου της Χρυσής

Δέσμευση υποστήριξης για ένταξη  στο νέο ΕΣΠΑ της ανάδειξης αρχαίων κατοικιών και τμήματος του Ανακτόρου στην Αρχαία Πέλλα

Ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού αρχαιολόγο Κα Μαρία Βλαζάκη και τους συνεργάτες της για θέματα ανάδειξης αρχαιολογικών θησαυρών  της Πέλλας.
Συγκεκριμένα για το θέμα του κινηματοθέατρου του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στο παλιό τζαμί της Έδεσσας,  την προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του κάστρου της Χρυσής Αλμωπίας και την ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ των εργασιών των κατοικιών και τμήματος του Ανακτόρου στην Αρχαία Πέλλα.
Όσον αφορά το κινηματοθέατρο του συλλόγου «Μέγας Αλέξανδρος» στο παλιό τζαμί της Έδεσσας εκφράστηκε από τον βουλευτή η  ανάγκη άμεσης συνεδρίασης και απόφασης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) για την μελέτη προκειμένου να ξεμπλοκάρει η κατασκευή του έργου «Αναβάθμιση πολυχώρου πολιτισμού «Μ. Αλέξανδρος» και περιβάλλοντος χώρου» . Για το θέμα αυτό υπήρξε η συνεννόηση να τεθεί ως θέμα στην συνεδρίαση του Κ.Α.Σ. της μεθεπόμενης εβδομάδας ( 18 Νοεμβρίου).
Για το κάστρο της Χρυσής θα υπογραφεί σήμερα Παρασκευή 6 Νοεμβρίου η προγραμματική σύμβαση για την μελέτη του έργου που θα χρηματοδοτηθεί από το ΙΝΤΕΡΕG ( LILA2) που έχει υπογράψει ο Δήμος Αλμωπίας.
Για την Αρχαία Πέλλα  ετέθη από τον βουλευτή η ανάγκη να εξακολουθήσει να είναι η Αρχαία Πέλλα με αρχαιολογικά έργα και στο νέο ΕΣΠΑ και υπήρξε η δέσμευση της Γ.Γ. Πολιτισμού για υποστήριξη του αιτήματος . Συγκεκριμένα των μελετών  για τις αρχαίες κατοικίες  και τμήματος του Ανακτόρου.

Ο βουλευτής εξέφρασε την ικανοποίηση του για την κατανόηση της ανάγκης, ακόμη και σε αυτές τις πολύ δύσκολες συνθήκες, ανάδειξης των αρχαιολογικών θησαυρών της Πέλλας, ενός ιστορικού τόπου με καθοριστική συμβολή στον Ελληνικό, τον Ευρωπαϊκό και τον παγκόσμιο πολιτισμό.  Θα παρακολυθεί στενά τα θέματα και θα είναι σε συνεχή συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου για να γίνουν οι δεσμεύσεις πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more