Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Εξιχνιάστηκαν κλοπές μεγάλης ποσότητας ελαιόκαρπου στην Χαλκιδική

Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 47χρονος σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε σχετική δικογραφία
Αφαίρεσε από 5 περιπτώσεις πάνω από 13 τόνους ελαιόκαρπου η αξία των οποίων ξεπερνά τα 23.000 ευρώ
Εντοπίστηκε να μεταφέρει με το αυτοκίνητο του ποσότητες ελαιόκαρπου και ποσότητες λαθραίου καπνού
Εξιχνιάστηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, συνολικά 5 περιπτώσεις κλοπών ελαιόκαρπου από διάφορες αγροτικές περιοχές της Χαλκιδικής, από όπου αφαιρέθηκε ποσότητα ελαιόκαρπου που ξεπερνά τους 13 τόνους.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθη ένας 47χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και για παράβαση της νομοθεσίας περί τελωνειακού κώδικα.

Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών, εντοπίστηκε ο 47χρονος προχθές (5-11-2015) το απόγευμα σε περιοχή της Χαλκιδικής, να οδηγεί όχημα ιδιοκτησίας του και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε να μεταφέρει 253 κιλά ελαιόκαρπου, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει και κατασχέθηκαν.

Από την περαιτέρω έρευνα, προέκυψε ότι ενεργώντας τουλάχιστον κατά την τελευταία διετία και δρώντας είτε μόνος του, είτε με άγνωστους συνεργούς, διέπραττε συστηματικά κλοπές ελαιόκαρπου από αγροτικές περιοχές της Χαλκιδικής. Μέχρι στιγμής έχει διαπιστωθεί ότι αφαίρεσε συνολικά 13 τόνους και 425 κιλά ελαιόκαρπου, από 5 διαφορετικές περιπτώσεις, η αξία των οποίων ανέρχεται στις 23.400 ευρώ, σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων.

Επίσης μέσα στο όχημα του, αλλά και στο σπίτι του, διαπιστώθηκε να αποκρύπτει ποσότητες λαθραίου καπνού, συνολικού βάρους 1 κιλού και 287 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν, όπως και το παραπάνω όχημα ως μέσο τέλεσης των κλοπών.

Οι ποσότητες λαθραίου καπνού θα αποσταλούν στο Τελωνείο Νέων Μουδανιών για τον προσδιορισμό των διαφυγόντων φόρων και δασμών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more