Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Μετέτρεψαν 500ευρά σε... τσιγάρα για να τα περάσουν εκτός συνόρων!

lefta
Η ισπανική αστυνομία εντόπισε και κατέσχεσε 200.000 ευρώ στο αεροδρόμιο της Μαδρίτης, τα οποία 2 επιτήδειοι άντρες είχαν ...στρίψει σαν τσιγάρα (!) και τα είχαν τοποθετήσει σε κλειστά πακέτα.
Οι άντρες φυσικά συνελήφθησαν, ενώ ομολόγησαν πως το τεράστιο χρηματικό πόσο προοριζόταν για την Κίνα και ήταν μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου ξεπλύματος μαύρου χρήματος.
Ο διευθυντής της Europol, Ρομπ Γουέινράιτ, έχει χαρακτηρίσει τα χαρτονομίσματα των 500 ευρώ ως «αγαπημένα» για τα εγκληματικά και τρομοκρατικά δίκτυα, και θεωρεί ότι υπάρχει σοβαρός λόγος για την απόσυρση τους,  κάτι που επιβεβαιώθηκε περίτρανα και στην παραπάνω περίπτωση αφού στην μεγάλη πλειοψηφία τους τα χαρτονομίσματα ήταν των 500 ευρώ!
Φυσικά, η είδηση απ' τη Μαδρίτη έχει κι άλλες προεκτάσεις, αφού είναι πολύ πιθανόν μπορεί να αποτελέσει έναυσμα για μία συζήτηση στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ -που συγκαλείται σήμερα, Τρίτη στη Φρανκφούρτη- για να προετοιμάσει την ατζέντα της διήμερης συνεδρίασης των Ευρωπαίων Κεντρικών Τραπεζιτών. 
Μη ξεχνάμε άλλωστε, πως μέσα στο ντιμπέιτ αναφορικά με την κατάργηση ή μη του χαρτονομίσματος των 500 ευρώ το μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ Ίβες Μέρς έχει δηλώσει ότι ζητάει ακράδαντες αποδείξεις για να διαπιστώσει πως τα μεγάλης αξίας χαρτονομίσματα του ευρώ χρησιμοποιούνται κατά κόρον από εγκληματικές οργανώσεις.
lefta11

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more