Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αλλάζουν όλα! Στην Αθήνα το κουαρτέτο σήμερα με «νέες» ιδέες...

kokkid

Στην Αθήνα θα βρίσκεται από σήμερα το βράδυ το κουαρτέτο, ύστερα από τη συμφωνία που πραγματοποίησε η Ε.Ε με το ΔΝΤ, με άμεσο στόχο το κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι την επόμενη εβδομάδα.
Το κουαρτέτο θα έχει συναντήσεις με τον υπουργό Οικνοομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ πηγές ανέφεραν πως οι ευρωπαίοι είναι σύμφωνοι και προωθούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Όπως έγινε γνωστό μετά το πέρας του χτεσινού Eurogroup, ευρωπαίοι και ΔΝΤ ξεχωρίζουν τα «κόκκινα δάνεια» από το ζήτημα του προσφυγικού και παραμένουν κάθετοι στις απαιτήσεις τους, ενώ το μόνο σίγουρο για μετά την αξιολόγηση, είναι η εφαρμογή πολλαπλών νέων μέτρων.
Σχετικά με την επιστροφή του κουαρτέτου μίλησε ο κ. Τσακαλώτος, ο οποίος είπε:  «οι θεσμοί συμφώνησαν να επιστρέψουν. Το ΔΝΤ επίσης συμφώνησε να επιστρέψει, παρά κάποιες διαφορές. Συνεπώς, αναμένουμε τις περαιτέρω συζητήσεις, να ολοκληρώσουμε έγκαιρα την πρώτη αξιολόγηση και να έχουμε μια συζήτηση σχετικά με το χρέος».
Με αφορμή το προσφυγικό οι θεσμοί έχουν «μαλακώσει» και φαίνονται πρόθυμοι να σηζητήσουν τις επιλογές που υπάρχουν, για την αντιμετώπιση της κρίσης, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ενώ πλέον έχει τεθεί θέμα για μείωση του απαιτούμενου ΑΕΠ από 3,5% σε 2%.
Τώρα, για να καταφέρει η Ελλάδα μετά την αξιολόγηση να αρχίσει συνζητήσεις με το ΔΝΤ, πρέπει πρώτα να εφαρμόσει πάρα πολλά νέα μέτρα και νομοσχέδια.
Μάλιστα σχετικά με το θέμα μίλησε και ο κ. Ντάισελμπλουμ μετά το χθεσινό Eurogroup, ο οποίος εξήγησε: «πριν ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος, πρέπει να γνωρίζει κανείς το πακέτο για τις μεταρρυθμίσεις σε ασφαλιστικό, φορολογικό κ.λπ. Έπειτα θα υπάρξει μέσα στον επόμενο μήνα ένα σημείο που όλα αυτά θα συνδυαστούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more