Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

H πρόταση-φωτιά των δανειστών! Ποιοι θα πληρώνουν "χαράτσι" μέχρι και 1.000 ευρώ;Η πρώτη συνάντηση του κουαρτέτου με τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο είχε πολλές εκπλήξεις, καθώς οι εκπρόσωποι των δανειστών...
σε μία αιφνιδιαστική κίνηση που ουδείς το περίμενε, κατάθεσαν τις δικές τους προτάσεις για το φορολογικό.

Μετά τον πρώτο αιφνιδιασμό όμως ήρθε και ο δεύτερος καθώς τόσο ο κ. Τσακαλώτος όσο και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, κ. Χουλιαράκης διάβασαν στις προτάσεις των δανειστών πως προτείνουν το κόψιμο στο μισό του αφορολόγητου.

Και ενώ στις ελληνικές προτάσεις το αφορολόγητο έμενε αμετάβλητο, το κουαρτέτο ζήτησε να περικοπεί σχεδόν στο μισό, δηλαδή από τις 9550 ευρώ που βρίσκεται σήμερα να πέσει κοντά στις 5.000 ευρώ για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Με αυτό το αφορολόγητο των 9.550 ευρώ η έκπτωση φόρου έφτανε μέχρι τις 2.100 ευρώ, ενώ εάν περάσει η πρόταση των δανειστών τότε η έκπτωση φόρου θα μειωθεί επίσης κατά το ήμιση δηλαδή κοντά στα 1.000 ευρώ. Αυτό με τη σειρά του αυτομάτως σημαίνει ετησίως ένα χαράτσι περίπου 1.000 ευρώ για όλους τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

Η πλευρά της κυβέρνησης φαίνεται πάντως να μην αποδέχεται αυτή την πρόταση, καθώ γνωρίζουν πως κάτι τέτοιο θα τινάξει στον αέρα τους ήδη βεβαρημένους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Παράλληλα, η κυβέρνηση σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά προτείνει τη θέσπιση νέων φορολογικών συντελεστών με περισσότερες κλίμακες για τη φορολογία εισοδήματος τόσο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες με στόχο να επιβαρυνθούν όσοι έχουν εισόδημα άνω των 30.000 ευρώ.

Πάντως, η νέα συνάντηση του Ευκλείδη Τσακαλώτου με το κουαρτέτο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, ενώ την Παρασκευή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα πέσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας και η ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια, ενώ θα ακολουθήσουν οι συναντήσεις για την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας και τα κλειστά επαγγέλματα (14.30) και για τη σύσταση του νέου φορέα Δημοσίων Εσόδων (18.00).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more