Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

7 τρομεροί λόγοι για να προτιμήσετε το τσάι από τον καφέ στο πρωινό!




Ο καφές είναι ένα από τα ωραιότερα ροφήματα στον πλανήτη και πραγματικά μπορεί να βοηθήσει τον οργανισμό στο πρωινό ξύπνημα. Υπάρχουν όμως κάποιοι λόγοι για τους οποίους μπορείτε να αντικαταστήσετε τον πρωινό καφέ με ένα φλιτζάνι τσάι.
1)Το τσάι ξυπνάει επίσης τον οργανισμό. Έχει αποδειχθεί από έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Μπέιζελ πως το πρωινό τσάι είναι πιο αποτελεσματικό από τον καφέ για να "ξυπνήσει" ο οργανισμός μας.
2)Το πράσινο τσάι βοηθάει στην απώλεια κιλών. Υπάρχουν πολλές έρευνες που έχουν φανερώσει τις διαιτητικές ιδιότητες του τσαγιού. Ειδικότερα όταν το καταναλώνουμε πρωί, βοηθούμε τον μεταβολισμό του οργανισμού μας.
3)Περιέχει λιγότερη καφεΐνη από τον καφέ. Η καφεΐνη έχει αρκετές ωφέλιμες ιδιότητες, αλλά έρευνες έχουν δείξει πως μπορεί να προκαλέσει ταχυκαρδία, στρες, νευρικότητα και αύξηση της πίεσης.
4)Είναι πλούσιο σε θρεπτικές ουσίες. Το τσάι περιέχει αντιοξειδωτικά, κατεχίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Όλες αυτές οι ουσίες θωρακίζουν τον οργανισμό.
5)Δε χρειάζεται ζάχαρη. Αν και η πλειοψηφία των δυτικών προτιμά τον καφέ σκέτο, πολλοί είναι εκείνοι που αγαπούν τη ζάχαρη στον καφέ τους. Η ζάχαρη όμως είναι ιδιαίτερα επιβλαβής για την υγεία. Όταν καταναλώνουμε το τσάι αφαιρούμε πρόσθετη ποσότητα ζάχαρης που επιβαρύνει τον οργανισμό μας καθημερινά.
6)Είναι διαθέσιμο σε πάρα πολλές γεύσεις. Υπάρχει τεράστια ποικιλία γεύσεων. Από φρούτα του δάσους μέχρι και σοκολάτα.
7)Είναι πιο εύκολο να το φτιάξουμε. Αρκεί να βράσουμε λίγα φύλλα τσαγιού και είναι έτοιμο για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more