Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! Εντοπίστηκε βυζαντινός ναός στη Γάζα!




Κατά τη διάρκεια εργασιών σε οικοδομή που βρίσκεται στη Γάζα, οι εργάτες προχώρησαν σε μία συγκλονιστική ανακάλυψη, η οποία ανατρέπει πολλά δεδομένα για την περιοχή.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού της Παλαιστίνης κατά τη διάρκεια των εργασιών για τα θεμέλια του κτιρίου, οι εργάτες "έπεσαν" στα χαλάσματα μία βυζαντινής εκκλησίας.
Στα χαλάσματα υπήρχαν τμήματα από μαρμάρινους κίονες, οι οποίοι έφεραν χριστιανικά και βυζαντινά σύμβολα. Ήδη έχουν εντοπιστεί 15 κομμάτια, τα οποίο κατά κύριο λόγο είναι τμήματα του ναού. Οι αρχαιολόγοι αναμένεται να συνεχίσουν για ένα χρονικό διάστημα τις ανασκαφές, προκειμένου να εντοπιστούν περαιτέρω αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία ενδέχεται να αποκαλύψουν πολλά για την ιστορία της Ορθοδοξίας στην περιοχή.
Οι εργάτες εργάζονταν προκειμένου να ετοιμαστεί το νέο εμπορικό κέντρο της περιοχής. Οι διαδικασίες διεκόπησαν στις 2 Απριλίου, όταν δηλαδή εντοπίστηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα. Οι εργασίες έχουν σταματήσει και αναμένεται να ξεκινήσουν οι ανασκαφές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more