Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΡΟΜΟΥ! Δημοψήφισμα και εκλογές την ίδια μέρα!




Ένα νέο σενάριο κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες και έχει προκαλέσει τεράστιο σάλο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, οι συνεργάτες του πρωθυπουργού συμμετέχουν σε παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για διπλές κάλπες, καθώς υπάρχει η πιθανότητα για ταυτόχρονες εκλογές και δημοψήφισμα.
Προσπαθούν λοιπόν να αναλύσουν όλα τα δεδομένα, αλλά και τις κοινωνικοπολιτικές επιπτώσεις που θα είχε το σενάριο αυτό για τη χώρα μας. Πολλά άλλωστε είναι τα στελέχη της κυβέρνησης, τα οποία υποστηρίζουν πως πρέπει να στηθούν κάλπες για δημοψήφισμα, προκειμένου να επιλέξει ο ίδιος ο λαός. Παράλληλα όμως υπάρχει πρόβλημα με την κυβερνητική πλειοψηφία, η οποία απειλείται άμεσα.
Έτσι λοιπόν συζητείται έντονα και το ενδεχόμενο εκλογών, την ώρα που τα κυβερνητικά στελέχη επεξεργάζονται τα δεδομένα των δημοσκοπήσεων, έτσι ώστε να βολιδοσκοπήσουν την κατάσταση.
Η αλήθεια όμως είναι πως το ελληνικό Σύνταγμα απαγορεύει τις διπλές κάλπες. Έτσι λοιπόν, αν τελικά το σενάριο αυτό πραγματοποιηθεί, αναμένεται η κυβέρνηση να προκηρύξει ημερομηνία δημοψηφίσματος και λίγο μετά να παραιτηθεί.
Το voicenews.gr δεν υιοθετεί τη συγκεκριμένη είδηση, καθώς οι δικές μας πληροφορίες αναφέρουν πως οι εκλογές πρόκειται να λάβουν χώρα τον Ιούνιο ή τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, έχουν πέσει στο τραπέζι δύο διαφορετικές ημερομηνίες, καθώς ΗΠΑ και Γερμανία έχουν αντικρουόμενες απόψεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more