Δευτέρα 30 Μαΐου 2016

Διαβάστε το EDITORIAL από την εβδομαδιαία εφημερίδα Νέα της Αλμωπίας



Για άλλη μια εβδομάδα είμαστε εδώ, είμαστε παρόντες στην ενημέρωση των πολιτών της Αλμωπίας για όλα τα σοβαρά και σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον τόπο. Στην πρώτη γραμμή βρίσκεται σαφώς το θέμα με την κακοκαιρία που δημιούργησε τεράστιες καταστροφές στους κερασοπαραγωγούς της περιοχής. Οι βροχοπτώσεις, που ήταν σφοδρότατες και με χρονική διάρκεια πάνω από 48 ώρες, έπληξαν κύρια ποικιλίες πρώιμες και μεσοπρώιμες και ιδιαίτερα στα πεδινά του Δήμου Αριδαίας αλλά και στα ορεινά χωριά του με ανυπολόγιστες ζημιές στο αναμενόμενο εισόδημα των κερασοπαραγωγών.
Η ζημιά των βροχοπτώσεων έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή και την μεγάλη μείωση στην αναμενόμενη φετινή παραγωγή κερασιών λόγω των παγετών, που προηγήθηκαν και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ.
Οι κερασοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται αντιμέτωποι για μια ακόμη φορά με τα στοιχεία της φύσης, με πολλές ζημιές να καταγράφονται κάθε χρόνο στις σοδειές τους, χωρίς την πλήρη κάλυψη τους από τον Κανονισμό του ΕΛΓΑ και την έγκαιρη και δίκαιη αποζημίωσή τους.

Τη στιγμή μάλιστα, που το εισόδημα τους συνέχεια μειώνεται εξαιτίας  όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και τα μέτρα “φοροληστείας”, τα χαράτσια κ.ά. που εφαρμόζουν.  Θα πρέπει άμεσα η Δημοτική αρχή αλλά και η πολιτεία να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε αυτή η πληγή που άνοιξε να μπορέσει να κλείσει άμεσα με την επιδότηση των πληγέντων συμπολιτών μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more