Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Μπορεί να αντιστραφεί η εικόνα;



Φωτογραφία του χρήστη Interview. 
Βασιλειάδης Δημήτρης
Πολιτικός Αναλυτής INTERVIEW


Σειρά δημοσκοπήσεων δείχνει μια πολύ άσχημη εικόνα για την κυβέρνηση αλλά και για το ίδιο τον Πρωθυπουργό. Η κοινή γνώμη σε μεγάλο βαθμό πιστεύει ότι τα πράγματα στην οικονομία πάνε από το κακό  στο χειρότερο, οι προοπτικές είναι κακές για το μέλλον και πως γενικά η χώρα κινείται προς την λάθος κατεύθυνση.

Ταυτόχρονα, η εικόνα του Πρωθυπουργού είναι στα χειρότερα της. Ο κόσμος σχεδόν στο σύνολο του, πιστεύει ότι έχει να κάνει με έναν ψεύτη. Η περίοδος που πίστευε πως απλά έχει να κάνει με ανίκανο ή με κάποιον (όπως ο ίδιος ισχυρίστηκε σε πρόσφατη συνέντευξη του), άσχετο με τα της εξουσίας, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Η παράσταση νίκης (επισφαλής δείκτης, συμφωνώ, αλλά δείκτης σε κάθε περίπτωση) είναι με το μέρος της ΝΔ. Η καταλληλότητα για Πρωθυπουργός είναι επίσης ξεκάθαρα υπέρ του Μητσοτάκη (μη δίνετε σημασία στον «κανέναν» των δημοσκοπήσεων γιατί η χώρα δεν μπορεί να τον έχει για Πρωθυπουργό…). Και τέλος, στην πρόθεση ψήφου η διαφορά είναι πολύ πάνω από τις δέκα μονάδες. Πράγματι υπάρχουν δυσκολίες στις μετρήσεις κοινής γνώμης. Όντως για πολλούς τεχνικούς λόγους, μεγάλα τμήματα του εκλογικού σώματος δεν τα βρίσκουν οι δημοσκόποι, οι δέκα μονάδες διαφορά όμως είναι τόσο μεγάλη που δεν γεφυρώνεται με τίποτα, όσο μεγάλη και να είναι η αστοχία.

Μπορεί να αλλάξει αυτή η εικόνα; Με τον Τσίπρα λόγω ψεμάτων στο ναδίρ της δημοτικότητας του, με τον συγκυβερνήτη του τον Καμμένο στα μανταλάκια για τις γνωστές ιστορίες, με τους υπουργούς σε ύπνωση και το κυβερνητικό «έργο» να αξιολογείται υπό του μηδενός, η εικόνα δεν αλλάζει. Με στημένες εξόδους στις αγορές, με στημένους αριθμούς μείωσης της ανεργίας, με τα 2/3 των ελλήνων πολιτών να ζουν κυριολεκτικά στην παρανομία, είτε γιατί δεν πληρώνουν την υπερβολική φορολόγηση που τους έχει επιβληθεί, είτε γιατί δεν πληρώνουν τα δάνεια τους , είτε γιατί δεν πληρώνουν και τα δυο, η εικόνα δεν αλλάζει ούτε με σφαίρες!

Αν παραμείνει στην εξουσία μέχρι το ’19 όπως λέει ή όπως θέλει, τότε πραγματικά, με τον τρόπο που κυβερνάει, ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κάτω από 10% και ο Καμμένος καμένος εντελώς! Ας το κάνει λοιπόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more