Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Μία νέα καθαρή και εναλλακτική λύση για το Επιμελητήριο Χαλκιδικής.

Ελευθερία Χατζησταματίου υποψήφια πρόεδρος επιμελητηρίου Χαλκιδικής.
Αποτέλεσμα εικόνας για Ελευθερία Χατζησταματίου
Συνέντευξη στην εφημερίδα θέμα της Χαλκιδικής 

Ερωτήσεις
1.   Γιατί μία γυναίκα αποφάσισε να ασχοληθεί με τα κοινά και κυρίως με τον επιχειρηματικό τομέα που τα τελευταία χρόνια διέρχεται μία από τις χειρότερες και πιο δύσκολες πορείες της.
Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από πολύ ώριμη σκέψη και παρακίνηση εκλεκτών ανθρώπων και επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στο νομό Χαλκιδικής και όχι μόνο.
Γενικά όμως πιστεύω ότι η προσφορά στα κοινά είναι μία πρόκληση που δεν έχει σημασία αν είσαι άντρας ή γυναίκα και δεν έχει επίσης σημασία αν θα κερδίσεις ή θα χάσεις αρκεί μόνο να την πιστέψεις και να την αντιμετωπίσεις.
Πιστεύω ακράδαντα ότι όταν αποφασίζεις να ασχοληθείς με τα κοινά δεν χάνεις ποτέ γιατί κερδίζεις εμπειρία και γνώσεις. Δεν μπορούμε σ' αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα μας να μένουμε στάσιμοι και απαθής τόσο σε ιδέες όσο και πρωτοβουλίες που αφορούν το σύγχρονο επιχειρείν και την περαιτέρω εξέλιξη του. Επειδή τα πράγματα έχουν αλλάξει και η χώρα μας όντως διανύει την χειρότερη οικονομική αλλά και κοινωνική ύφεση πιστεύω ότι κι εμείς επιβάλλεται να μην μείνουμε αγκιστρωμένοι πίσω από παλιές απόψεις που εν μέρει έφεραν την επιχειρηματικότητα σε αυτή τη δύσκολη θέση. Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν μέτρα ώστε η τοπική οικονομία να ανακάμψει μέσω της τόνωσης της τοπικής αγοράς του νομού Χαλκιδικής

2.   Με τι έχετε  ασχοληθεί μέχρι τώρα και ποιες είναι οι σημερινές δραστηριότητες σας;
Εδώ και 30 χρόνια ασχολούμαι με την εστίαση και με τον τουρισμό γενικότερα, έχοντας ένα μικρό ξενοδοχείο στην Ουρανούπολη και ένα restaurant. Επίσης τα τελευταία έξι χρόνια ασχολούμαι με την διαφήμιση και με την επικοινωνία γενικότερα, με έδρα την πρωτεύουσα του νομού και έχω δική μου εκπομπή στην τηλεόραση με επιχειρηματικό και οικονομικό περιεχόμενο.

3.   Από ποια άτομα απαρτίζεται ο συνδυασμός σας και ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά τους για να συμπεριληφθούν στον συνδυασμό σας;
Πρέπει να ομολογήσω ότι κάθε ημέρα προστίθενται νέοι άνθρωποι στο ¨Eπιχειρηματικό Όραμα Χαλκιδικής¨. Πρόκειται για ανθρώπους με ήθος, αποδεδειγμένη κοινωνική και επιχειρηματική αναγνώριση, με όραμα μεράκι και κυρίως όρεξη να προσφέρουν, από που μπορεί ο καθένας εξ αυτών σ' αυτό που τολμήσαμε να κάνουμε και να πιστέψουμε.
Και λέω τολμήσαμε, γιατί ως γνωστόν πολλά πράγματα θεωρούνται δεδομένα ενώ όπως αντιλαμβάνεστε δεν είναι και δεν πρέπει να είναι έτσι. Είμαι περήφανη που στην κίνηση αυτή συμμετέχουν άνθρωποι που χωρίς να υπολογίσουν χρόνο δουλεύουν για το καλό των επιχειρηματιών της Χαλκιδικής χωρίς προσωπικό ή κάποιο άλλο συμφέρον.
Ιδιαίτερα με  χαροποιεί το γεγονός ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν αγκαλιάσει με πάθος το συνδυασμό από την πρώτη στιγμή και ειδικά αυτούς τους καιρούς που οι περισσότεροι  άνθρωποι είναι απογοητευμένοι από τις καταστάσεις και έχουν αποστασιοποιηθεί από τα κοινά.
Επίσης με χαροποιεί εξίσου το γεγονός που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τόσο εμένα όσο και το συνδυασμό άνθρωποι που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι της Χαλκιδικής, όπως και άνθρωποι που αποσύρθηκαν όταν κατάλαβαν ότι η σκυτάλη θα πρέπει να δοθεί πλέον σε νέους ανθρώπους. Αυτό  πιστεύω το «πάντρεμα» του παλαιού και του νέου φέρνει την σίγουρη επιτυχία στην προσπάθεια αλλαγής καταστάσεων και ιδεών.



4.   Ποιες είναι οι βασικές αρχές του συνδυασμού σας τι θα θέλατε να αλλάξει στο νομό Χαλκιδικής;
Είμαστε τυχεροί που ζούμε σ' αυτή τη χώρα και ιδιαίτερα εδώ στη Χαλκιδική.
Θα πρέπει να δουλέψουμε συλλογικά, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να αφήσουμε στην άκρη τις μικροπολιτικές μας και να προσπαθήσουμε να αποδείξουμε σε όλους τι σημαίνει Χαλκιδική.
Ας επικεντρωθούμε στην προώθηση και τη δημιουργία μιας διαφορετικής εικόνας της Χαλκιδικής στο εξωτερικό, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων ανεξαρτήτως αντικειμένου.
Ας επικεντρωθούμε στην προώθηση και δημιουργία ενός εύκρατου επιχειρηματικού κλίματος μέσω της αντιμετώπισης των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων της ευρύτερης διοίκησης, της διαφάνειας και της αλλαγής νοοτροπίας. Πρέπει να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην αγορά γιατί η ραχοκοκαλιά της οικονομίας βρίσκεται στα χέρια των επαγγελματιών και δη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αρκεί να τους δοθεί η δυνατότητα να αναλάβουν δράση. Πρέπει να στηριχθούν  με τέτοιο τρόπο που θα δώσουν ζωή στην τοπική οικονομία.
Το Επιχειρηματικό Όραμα Χαλκιδικής στοχεύει στην εξωστρέφεια, στην ανταγωνιστικότητα στην καινοτομία στην πάταξη του παράνομου εμπορίου, στην σύγχρονη και προσεγμένη οργάνωση εκθέσεων, στην τόνωση των τοπικών αγορών με εκδηλώσεις και επισκέψεις, στην δυναμική διεκδίκηση των δικαιωμάτων του επιχειρηματία σε συνεργασία με όλους τους κρατικούς φορείς.

5.   Πώς κρίνετε την μέχρι τώρα πορεία του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής;
Χωρίς να θέλω να μηδενίσω το έργο της υφιστάμενης διοίκησης πιστεύω ότι έχει επέλθει κόπωση στο θέμα της εξέλιξης και υλοποίησης ιδεών.
Το επιμελητήριο απαιτεί νέες, φρέσκιες και καινοτόμες ιδέες που να βασίζονται στο σύγχρονο οικονομικό και επιχειρηματικό γίγνεσθαι.
Ο παραδοσιακός και πλέον πεπαλαιωμένος τρόπος προβολής και προώθησης αγαθών και υπηρεσιών, έχει παρέλθει προ πολλών ετών.
Ο συνδυασμός Επιχειρηματικό Όραμα Χαλκιδικής τον οποίο έχω την τιμή να εκπροσωπώ έχοντας γνώση των προαναφερόμενων, είμαι πεπεισμένη ότι θα εκτελέσει στο έπακρο πολλές πρωτοποριακές και καινοτόμες ιδέες.



6.   Ποια είναι η άποψή σας για τους συνυποψηφίους σας;
Χαίρομαι που υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να υπηρετήσουν το επιχειρείν του νομού Χαλκιδικής και ελπίζω να έχουμε έναν υγιή και έντιμο προεκλογικό αγώνα με ιδέες και επιχειρήματα που θα προάγουν το ευρύτερο ευ αγωνίζεσθε.

7.   Τι ρόλο παίζει το κόμμα και οι κομματικές παρατάξεις στις εκλογές του Επιμελητηρίου;
Τόσο εγώ ως εκπρόσωπος του συνδυασμού αλλά και όλα τα μέλη που με τιμούν με την παρουσία τους και την έμπρακτη βοήθειά τους, είναι της άποψης ότι το οποιοδήποτε κόμμα ή παράταξη θα πρέπει να μείνουν μακριά από τους επιχειρηματίες.
Το πρόσφατο παρελθόν και εν μέρει το παρόν μας έχουν δώσει δείγματα γραφής που είναι και θα πρέπει να είναι ευρέως απευκταία.
Για το λόγο αυτό αλλά και πολλούς άλλους εμείς δεν θέλουμε να περιέλθουμε μέσα σε μία κομματική δίνη η οποία θα μας παρασύρει σε πράγματα και καταστάσεις που θα φέρουν σε εγκλωβισμό τον κάθε επιχειρηματία.
Θέλουμε να είμαστε αληθινοί και όχι τυπικά ανεξάρτητοι, δεν στηριζόμαστε από κανένα κόμμα με την έννοια του χρίσματος.
Επιχειρηματίες από όλες τις κομματικές παρατάξεις μας εμπιστεύονται και συμπορεύονται με τα πιστεύω του συνδυασμού με ήθος και ανιδιοτέλεια.
Το πιστεύω όλων μας είναι μόνο η ανάπτυξη του Χαλκιδικιώτη επιχειρηματία και οι τρόποι που θα μπορέσει να ξεφύγει από αυτές τις δυσχερείς συνθήκες σε πολλούς τομείς.
Φυσικά ο καθένας από κάπου προέρχεται και έχει τη δική του πορεία και ιστορία. Δεν αφορά όμως στην παρούσα φάση το δικό μας εγχείρημα που είναι κάτι που όλοι οι συμμετέχοντες προς τιμήν τους το έχουν εννοήσει και το τηρούν με ευγένεια και το στηρίζουν με πάθος

8.   Ποια πιστεύετε ότι είναι τα βασικότερα προβλήματα των επιχειρηματιών σήμερα;
Τα προβλήματα των επιχειρηματιών είναι πολλά πολυποίκιλα και δυσβάστακτα.
Από τα μεγαλύτερα πιστεύω που ταλαιπωρούν τον επιχειρηματία είναι η αβάσταχτη πλέον φορολογία, το κακό κλίμα που επικρατεί όσων αφορά τις ξένες επενδύσεις, το αδηφάγο ον που λέγεται Δημόσιο και όπως πολύ καλά γνωρίζουμε ο επιχειρηματίας δεν τυγχάνει καμιάς εύνοιας και βοήθειας του Κράτους.


9.Τι θα θέλατε εν κατακλείδι να τονίσετε στους αναγνώστες μας;
Αφού ευχαριστήσω εσάς προσωπικά και την έγκριτη και φυσικά μαχητική σας εφημερίδα, θα ήθελα κάνω μία ανοιχτή πρόσκληση σε όλους επιχειρηματίες της Χαλκιδικής.
Να εμπιστευτούν τον θεσμό του Επιμελητηρίου, να τον αγκαλιάσουν και να του δώσουν τη θέση που δικαιωματικά του ανήκει.
Μόνο ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε, χωρίς κομματικές και άλλου είδους εμπλοκές γιατί μόνο κακό μπορούν να κάνουν στην παρούσα φάση. Είμαστε ως επιχειρηματίες άξιοι να προασπίσουμε τα έννομα και ηθικά συμφέροντά μας και το κυριότερο να κάνουμε τη Χαλκιδική μας προορισμό γιατί και μπορούμε και αξίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more