Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ: «Καθρέπτης της Πολιτιστικής Κληρονομιάς το Λαογραφικό Μουσείο Γιαννιτσών»Την τεράστια συμβολή του Ιστορικού Λαογραφικού Μουσείου Γιαννιτσών στην ανάδειξη και αξιοποίηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του Τόπου μας, υπογράμμισε ο Γιώργος Καρασμάνης με την παρουσία του στα εγκαίνια του ανακαινισμένου κτιρίου που το στεγάζει. Συνεχάρη τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. για τη μεγάλη προσπάθεια της ανακαίνισης, καθώς και τους δωρητές για τις πολύτιμες προσφορές τους.
Ο πρώην Υπουργός, δεν παρέλειψε βέβαια να εξάρει την μεγάλη συνδρομή και των προηγουμένων Διοικήσεων – Προέδρων, μελών των Δ.Σ. – και δωρητών, καθώς και όλων όσοι έχουν εργαστεί και εργάζονται ακούραστα γι’ αυτό για το οποίο είμαστε όλοι περήφανοι.

Το Μουσείο είναι δημιούργημα της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Γιαννιτσών «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ», στην οποία ο πρώην Υπουργός πίστεψε, στηρίζοντάς την από την πρώτη στιγμή με όλες τις δυνάμεις του… Και δικαιώθηκε, καθώς τα 25 χρόνια της ανεκτίμητης δράσης της καταγράφονται στη συνείδηση των συμπολιτών μας ως μια περίοδος μεγάλης πολιτιστικής προσφοράς στις παραδόσεις μας και γενικότερα στον Τόπο μας.  
Η κατασκευή του Μουσείου άλλωστε, ήταν όραμα και στόχος της Εταιρίας από το πρώτο της κιόλας Δ.Σ. το 1992, υλοποιήθηκε το 1997 και έχει δεχτεί ως τώρα χιλιάδες επισκέπτες που έχουν αποκομίσει άριστες εντυπώσεις.

Όπως επίσης έργο της ίδιας Εταιρίας είναι και η λειτουργία του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, ενός θεσμού - κατάκτηση για την πόλη και τον Νομό μας, με ανεκτίμητη και πολυδιάστατη προσφορά στην Παιδεία, στην Εκπαίδευση και γενικότερα στη Γνώση και στον Πολιτισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more