Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Έμμεσο παρόν Γ. Σηφάκη στις Δημοτικές εκλογές μέσω Δασάκι…


 Αποτέλεσμα εικόνας για Γιάννης Σηφάκης υποψήφιος Δήμαρχος
Για άλλη μια φορά έναν πρωτότυπο τρόπο βρήκε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης για να δηλώσει παρών έστω έμμεσα, στις δημοτικές εκλογές του 2019. Ο κος Σηφάκης με αφορμή το ζήτημα με τον καθαρισμό των ποταμιών πίσω από το Δασάκι στην Αριδαία εξέδωσε ανακοίνωση τονίζοντας ότι ο συνδυασμός Αλλάζουμε την Αλμωπία που είχε ηγηθεί ο ίδιος το 2014, ανέδειξε το θέμα της περιβαλλοντικής καταστροφής όπως υποστηρίζει και το θέμα διερευνάται από τον εισαγγελέα. Είναι δεδομένο πως αυτή η κίνηση του δείχνει πως επιθυμεί να κόψει την όρεξη σε στελέχη που επιθυμούν να εκφράσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στις Δημοτικές εκλογές καθώς και να περιορίσει τις δραστηριότητες των δυο δημοτικών του συμβούλων Δημήτρη Ασβεστόπουλου και Κατερίνας Αμπάρη «καπελώνοντας τους». Άλλωστε σε κεντρικό επίπεδο αρχίζουν και ακούγονται ονόματα για τις εκλογές ενώ θυμίζουμε πως αυτοδιοικητικά στην Αλμωπία είναι ενεργή και η αντιπρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, πρώην αντιδήμαρχος, δημοτική σύμβουλος και στενή συνεργάτης της πρώην Υπουργού και Βουλευτή Θεοδώρας Τζάκρη, Κατερίνα Μπαγκή. Άλλωστε το όνομα της είχε παίξει ως διάδοχος του Δημήτρη Πασόη ενώ και η ίδια δεν έχει κρύψει τις ηγετικές της φιλοδοξίες. Από την άλλη είχε αναπτυχθεί ένα τόξο συνεννόησης της «ενωμένης αντιπολίτευσης» μεταξύ Δημήτρη Βέσκου, Δημήτρη Πασόη και Δημήτρη Ασβεστόπουλου και το οποίο φαίνεται ότι είναι ενοχλητικό στα πιθανά μελλοντικά σχέδια του Βουλευτή. Άλλωστε οι σχέσεις του με τον Δημήτρη Πασόη είναι οριακές καθώς η κόντρα τους ήταν μεγάλη στις δημοτικές εκλογές. Θυμίζουμε την κοκορομαχία τους στο ντιμπέιτ που είχε κάνει η Πέλλα τηλεόραση είχαν έρθει σε λεκτικούς διαξιφισμούς. Τέλος διαρροές από το περιβάλλον της Δημοτικής αρχής τονίζουν ότι καλοδεχούμενες είναι οι παρεμβάσεις του Βουλευτή αλλά ο ίδιος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει αν μιλά ως Βουλευτής ή ο ηττημένος «αόρατος» επικεφαλής των εκλογών του 2014 κατέληξαν χαρακτηριστικά ενώ συνέχισαν τονίζοντας πως ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα, αν επιθυμεί ο κος Σηφάκης ας ξαναδοκιμάσει στις δημοτικές εκλογές του 2019 ανακοινώνοντας την υποψηφιότητα το και όχι καλυπτόμενος πίσω από την Βουλευτική του ιδιότητα.  Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του Γιάννη Σηφάκη:


Με το περιβάλλον κανείς δεν δικαιούται να «παίζει», η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμόδιων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία
Προσωπικά, και ως μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, παρακολουθώ την υπόθεση και αν χρειαστεί θα αναδείξω το θέμα και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία.
Με αφορμή την επέμβαση στον δασικό χώρο πίσω από το Δασάκι από τον Δήμο Αλμωπίας ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση :
«Με το περιβάλλον δεν δικαιούται να «παίζει» κανείς, η όποια επέμβαση οφείλει να έχει λάβει τις απαιτούμενες άδειες και αποφάσεις των αρμοδίων με βάση την υφιστάμενη περιβαλλοντική νομοθεσία.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αλμωπία», του οποίου είχα την τιμή να είμαι επικεφαλής πριν την παραίτηση μου λόγω της ανάληψης των βουλευτικών μου καθηκόντων, δια των δημοτικών συμβούλων Γεωργίας Αμπάρη και Δημήτριου Ασβεστόπουλου, κατήγγειλαν την καταστροφή της πανέμορφης έκτασης πίσω από το Δασάκι ζητώντας εισαγγελική παρέμβαση για να ελεγχθεί το τι συνέβη.
Συγχαίρω τους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού μας για την άμεση και αποτελεσματική παρέμβαση τους προς όφελος του περιβάλλοντος, πράξη που συνάδει απολύτως με τις βασικές αρχές του συνδυασμού μας από την ίδρυση του για δράσεις προστασίας του φυσικού πλούτου της Αλμωπίας και ανάπτυξης αλλά με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον.
Αναμένουμε το αποτέλεσμα της εισαγγελικής έρευνας για την απόδοση ευθυνών.
Οι δικαιολογίες που διατυπώθηκαν ( που μάλιστα κάθε μέρα άλλαζαν) δεν πείθουν και τον πλέον καλόπιστο.
Όσο για κάποιους που προσπάθησαν να ρίξουν «βέλη» εναντίον του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και εμού προσωπικά απαντώ ότι ο δικός μας δημοτικός συνδυασμός ανέδειξε το θέμα και ζήτησε εισαγγελική παρέμβαση, οι δημοτικοί μας σύμβουλοι που δεν χρειάζονται κανενός είδους «πατρονάρισμα».

Προσωπικά, και ως μέλος της μόνιμης επιτροπής περιβάλλοντος της Βουλής, παρακολουθώ την υπόθεση και αν χρειαστεί θα αναδείξω το θέμα και μέσα από την κοινοβουλευτική διαδικασία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more