Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2018

Σκεπάζει και τον Δήμο Έδεσσας ο Γ. Σηφάκης: Επίσκεψη στην Φλαμουριά!


Η Φλαμουριά, κατά τον βουλευτή, πρέπει να αποτελέσει έναν από τους τέσσερεις (τουλάχιστον) ισχυρούς πόλους συγκέντρωσης και τυποποίησης του κερασιού στην Πέλλα. Σημαντικές οι δυνατότητες της και στο επιτραπέζιο ροδάκινο και σε άλλες καλλιέργειες.

Στην Φλαμουριά βρέθηκε ο βουλευτής Γιάννης Σηφάκης προσκεκλημένος των κατοίκων για να συζητήσει μαζί τους τα σοβαρά θέματα που έχουν με το κτηματολόγιο καθώς και αγροτικά θέματα.
Στην μαζική συνέλευση συζητήθηκαν αναλυτικά τα προβλήματα ιδιοκτησίας τους που είναι από τα πολυπλοκότερα στην Πέλλα και αποφασίστηκε σύσκεψη, που θα γίνει με πρωτοβουλία του βουλευτή, με την Κτηματολόγιο ΑΕ και την ανάδοχο εταιρία του κτηματολογίου για την εξεύρεση λύσης με στόχο την διευκόλυνση των κατοίκων στην αντιμετώπιση των θεμάτων με τον ίδιο τρόπο από όλους και στην, κατά το δυνατόν, μείωση του κόστους ενστάσεων και δηλώσεων.
Ακόμη συζητήθηκε η προώθηση των αδειοδοτήσεων και η χρηματοδότηση της ολοκλήρωσης του αρδευτικού δικτύου στον κάμπο της Φλαμουριάς. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να συνεργαστεί με τον Δήμο Έδεσσας και να συμβάλει στην χρηματοδότηση του έργου.
Αναλυτικά συζητήθηκαν τα αγροτικά θέματα της Πέλλας και η ανάγκη αξιοποίησης των αλλαγών του νομοθετικού πλαισίου για την ίδρυση και ενίσχυση των οργανώσεων παραγωγών και πληρωμής εντός διμήνου των αγροτών από τους εμπόρους. Ακόμη αναλύθηκε ο τρόπος που θα περνούν στα έξοδα του αγρότη τα μεροκάματα των εποχιακών εργατών γης τρίτων χωρών.
Ο βουλευτής, αφού αναφέρθηκε στην καλύτερη θέση της Φλαμουριάς από όλο τον άλλο Νομό σε σχέση με την οργάνωση του αγροτικού κόσμου, επανέλαβε την θέση του ότι η Φλαμουριά πρέπει να είναι ένας από τους τέσσερεις – τουλάχιστον – πόλους για την συγκέντρωση , τυποποίηση και συσκευασία του κερασιού ( Φλαμουριά, Άγρας ή και κάποιο άλλο χωριό της ορεινής Έδεσσας, Άρνισσα και Αρχάγγελος, τουλάχιστον αυτοί) με στόχο οι αγρότες της Πέλλας που παράγει το 65% του κερασιού της χώρας να μην πουλούν χύμα τα προϊόντα τους αλλά να απολαμβάνουν τουλάχιστον τμήμα της προστιθέμενης αξίας τους.

Ο βουλευτής και οι κάτοικοι συνεννοήθηκαν για επόμενη συνάντηση τους πολύ σύντομα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more