Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

Γιάννης Σηφάκης σε εκδήλωση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ : Να μην πουλάμε χύμα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της Πέλλας Τώρα να ιδρυθούν πολλές νέες οργανώσεις παραγωγών αγροτών και κτηνοτρόφων στην Πέλλα.

 Ήδη οι δέκα πρώτες ιδρύονται.

Να οργανώσουμε το κεράσι, το ροδάκινο, το δαμάσκηνο, το βερίκοκο, το σπαράγγι, το μήλο, το κάστανο και όλα τα άλλα γεωργικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, να τα παράγουμε ποιοτικά, να τα συγκεντρώνουμε, να τα τυποποιούμε, να τα συσκευάζουμε, να τα μεταποιούμε και να εισπράξει ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος την προστιθέμενη αξία των προϊόντων.
Οργάνωση- ποιοτική επιστημονική γεωργία- συγκέντρωση προιόντων – τυποποίηση- συσκευασία – μεταποίηση και εύρεση ποιοτικών αγορών η λύση.
Να εκμεταλλευτεί ο αγρότης το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, να μπεί στ Ευρωπαϊκά προγράμματα. Να ιδρυθεί αργότερα Κοινοπραξία Οργανώσεων παραγωγών ( ή αντίστοιχη οργάνωση) που να έχει δύναμη να διαμορφώνει εξελίξεις.
Η υποβάθμιση της Πέλλας από τις πρώτες πέντε θέσεις το 1990 στο βιωτικό επίπεδο στην χώρα στις  πέντε τελευταίες σήμερα οφείλεται κατά μεγάλο ποσοστό στην διάλυση της οργάνωσης του αγροτικού κόσμου.
Η πολιτεία θεσμοθέτησε ρεαλιστικό τρόπο επανεκκίνησης της οργάνωσης του αγρότη και του κτηνοτρόφου με νέα υγιή νοοτροπία.
Εμπορικές συμπράξεις συνεταιρισμών μεταξύ τους αλλά και με εμπόρους για να μπορέσουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να μπούμε στις αγορές.
Ενίσχυση του ΣΕΑΣ Πέλλας και της νεοϊδρυθείσης Διεπαγγελματικής Πυρηνόκαρπων
Η Πέλλα μπορεί, αρκεί να οργανωθεί και να βάλει στόχους μακριά από τις παθογένειες του παρελθόντος και όλους τους παράγοντες που την καθήλωσαν τόσο χαμηλά.
Η εκδήλωση του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ στην Σκύδρα με την παρουσία τριών Δημάρχων της Πέλλας, επιστημόνων που εισηγήθηκαν, συνεταιριστών, αγροτικών συλλόγων και αγροτών είχε μεγάλη επιτυχία και το ενδιαφέρον για το θέμα που αφορά την ίδρυση οργανώσεων παραγωγών με την νέα νομοθεσία προκαλεί ισχυρό ενδιαφέρον στους αγρότες και κτηνοτρόφους της Πέλλας.
Ο βουλευτής εξήρε και την πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Σκύδρα στον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, την σημαντική προσπάθεια του Μιχάλη Σιδηρόπουλου και των συνεργατών του και τις σημαντικές δυνατότητες που έχει αυτή η δομή που, αναβαθμιζόμενη, μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Πέλλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more