Σάββατο 24 Μαρτίου 2018

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σήμερα περήφανη γιατί όλα τα έργα ΣΔΙΤ ξεκίνησαν μεταξύ του 2009 ως το 2012 και γιατί δεν κάναμε ούτε ένα βήμα πίσω, δεν λαϊκίσαμε, παραμείναμε πιστοί στην προσπάθεια για να βγει η χώρα από την κρίση.


Βασικά σημεία της ομιλίας του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, Βουλευτή Αρκαδίας και επικεφαλής του Τομέα Ανάπτυξης της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κατά τη συζήτηση του ν/σ «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών στην Ολομέλεια της Βουλής. 
 
 

  • Κατατέθηκε από τον Υπουργό Περιβάλλοντος μια μικρή τροπολογία η οποία είναι μόλις έξι γραμμών, αλλά είναι πολύ σπουδαία. Πρόκειται για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ. Οι καθυστερήσεις του έργου αναδεικνύουν το πρόβλημα της χώρας τα τελευταία χρόνια και δείχνουν γιατί η χώρα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά, αφού χρειάζονται πέντε ολόκληρα χρόνια, να ψηφιστεί, να ξε-ψηφιστεί και να ψηφιστεί πάλι.

  • Όπως όλοι γνωρίζουν τα σκουπίδια, αν τα αξιοποιήσουμε, παράγουν πλούτο. Να αναφέρω εδώ ότι όλα τα ΣΔΙΤ τα οποία ήταν να προχωρήσουν, δηλαδή της Δυτ. Μακεδονίας, Πελοποννήσου, Ηλείας, Σερρών, Ηπείρου καθώς και Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας, Αττικής και Κέρκυρας ξεκίνησαν όλα από το 2009 έως το 2012 και ύστερα συνεχίστηκαν. Τα έργα αυτά ήταν προϋπολογισμού 1,7δις ευρώ και αποτέλεσαν έναν πραγματικό πυλώνα ανάπτυξης προστατεύοντας το περιβάλλον και τους υδάτινους πόρους. Είχαν ευεργετικές συνέπειες για τον τουρισμό και τον αγροτικό τομέα και βέβαια, δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας.

  • Σε εκδήλωση που έγινε στην Τρίπολη στις 3/7/2013, ύστερα από διαγωνισμό που προηγήθηκε για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ στον οποίο η εταιρεία «ΤΕΡΝΑ» αναδείχτηκε ως μειοδότης, παρευρέθηκαν οι κ. Μανιάτης, Χατζηδάκης, Μηταράκης και στην ομιλία του ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο το οποίο πρέπει να προχωρήσει.

  • Τον Ιούλιο του 2014 από το ΥΠΕΚΑ εκδόθηκε η απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων . Όλο αυτό το διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ κατέκρινε το έργο και έλεγε ότι πρόκειται για ένα «φαραωνικού τύπου» έργο, το οποίο γίνεται με σκανδαλώδη σύμβαση και «γνωστούς κατασκευαστές».

  •  Το 2015 η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αποφασίζει ότι το έργο δεν μπορεί να προχωρήσει και  περνά τροπολογία (5/11/2015) η οποία ακυρώνει το ΣΔΙΤ για τη διαχείριση απορριμμάτων Πελοποννήσου, Ηπείρου, Ηλείας την οποία ψηφίζει και η ΝΔ.

  • Με τη νέα τροπολογία των 6 γραμμών σήμερα η Κυβέρνηση ξαναδίνει την αρμοδιότητα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Τσιρώνης την παίρνει, Σκουρλέτης τη φέρνει!

  • Ο κ. Φάμελλος που υπογράφει σήμερα τη διαδικασία αυτή, έλεγε τότε (5/11/2015) ότι η τροπολογία του κ. Τσιρώνη ήταν πολύ σωστή. Όμως να θυμίσουμε ότι η εταιρία στην οποία είχε κατακυρωθεί τότε ο διαγωνισμός είναι η ίδια που θα συνεχίσει και τώρα το έργο.

  • Σήμερα που μετά από πέντε χρόνια χάσαμε πόρους, θέσεις εργασίας και χρόνο η Κυβέρνηση χωρίς ντροπή και μέσα σε μια μικρή τροπολογία αναφέρει απλώς ότι η διαδικασία προχωράει.

  • Η σύμβαση με ΣΔΙΤ δεν ανήκει σε κανέναν. Δεν είναι σύμβαση του κ. Τατούλη, διότι ο κ. Τατούλης δεν έχει δική του σύμβαση. Η σύμβαση αυτή ανήκει στον κόσμο, στους αγρότες, στον τουρισμό, ανήκει σε όλη την Πελοπόννησο.

  • Φτάνουμε στο τέλος του έργου που ξεκίνησε το 2013 και η Δημοκρατική Συμπαράταξη είναι σήμερα περήφανη γιατί όλα τα ΣΔΙΤ ξεκίνησαν μεταξύ του 2009 ως το 2012 και ακόμη είμαστε περήφανοι γιατί δεν κάναμε ούτε ένα βήμα πίσω, δεν λαϊκίσαμε, μείναμε συνεπείς στις απόψεις μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more