Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά: Οι Έλληνες στέκονται πάντα στο ύψος των περιστάσεων, όταν οι συνθήκες το απαιτούν



Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, σε εορταστικό κλίμα και με σύσσωμη παρουσία των εκπροσώπων όλων των τοπικών αρχών και φορέων πραγματοποιήθηκαν οι επίσημες εκδηλώσεις εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της 25ης Μαρτίου 1821 στην Έδεσσα, έδρα της Π.Ε. Πέλλας.

Ο εορτασμός ξεκίνησε με την τέλεση θείας λειτουργίας και δοξολογίας στην Αγία Σκέπη, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κκ. Ιωήλ. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Πρόεδρος των Πολιτικών Συνταξιούχων Πέλλας, τέως Λυκειάρχης, κ. Κωνσταντίνος Καρακελίδης. Ο ομιλητής έκανε σύντομη αναφορά σε σημαντικά γεγονότα από την επανάσταση και τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων, τονίζοντας το φιλελεύθερο πνεύμα των ηρώων και την αυτοθυσία τους για τα υψηλά ιδανικά της πατρίδας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφανιών στο ηρώο της πόλης, ενώ στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η παρέλαση, με τη συμμετοχή τμημάτων μαθητών, ειδικών τάξεων ΑμεΑ, πολιτιστικών συλλόγων, προσκόπων και του στρατού. Ξεχωριστή ήταν η συμμετοχή στην παρέλαση τμήματος του Πολιτιστικού Συλλόγου Άρτας που τίμησε με την παρουσία του τις τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις. Η παρέλαση πραγματοποιήθηκε υπό τους ήχους της Μπάντας του Δήμου Έδεσσας, σε μία ξεχωριστή, πολυμελή εμφάνιση.

Η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά προέβη στην επόμενη δήλωση: «Μέσα από τον εορτασμό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της επετείου της Ελληνικής Επανάστασης του ’21, βιώνουμε τα υψηλά ιδανικά που εμπνέουν τις Ελληνίδες και τους Έλληνες. Συμμετέχοντας στις εορταστικές εκδηλώσεις συνειδητοποιούμε ότι είναι πάρα πολλά και σημαντικά αυτά που μας ενώνουν και μέσα από την κοινωνική αλληλεγγύη μπορούμε να επιτύχουμε αυτό που σε κάποιους μοιάζει ακατόρθωτο. Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και Έλληνες στην Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Ο Ελληνισμός άντεξε και ξεπέρασε δύσκολες περιόδους στο παρελθόν και οι νεότερες γενιές είναι έτοιμες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αν απαιτηθεί από την εξέλιξη των γεγονότων».

Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κα. Αθηνά Αθανασιάδου - Αηδονά, ο Δήμαρχος Έδεσσας Δημήτρης Γιάννου, η Περιφερειακή Σύμβουλος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Ηπείρου, κυρία Μαρία Σίμου-Τάσιου, ο Στρατηγός Διοικητής της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού Υποστράτηγος Συμεών Κεβετζίδης, ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής κ. Σπυρίδων Διόγκαρης, ο Διοικητής Πυροσβεστικής Έδεσσας κ. Ζώης Γιώτης, Αντιδήμαρχοι και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και των Νομικών Προσώπων του Δήμου Έδεσσας, λοιποί εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more