Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας


Την ώρα που :
·         Υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την Σχολική στέγη σε όλη την Κεν . Μακεδονία, χιλιάδες μαθητές στοιβάζονται σε αίθουσες παραπήγματα, σε kibo, σε προκατ, δίπλα σε λεβητοστάσια, ανάμεσα σε κλιμακοστάσια
·         Εκατοντάδες παιδιά μένουν εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας λόγω της μη μεταφοράς τους στα σχολεία
·         Μαθητές και ποντίκια «συστεγάζονται» στο 2ο ΕΕΕΕΚ Πυλαίας Χορτιάτη
·         Ειδικό Σχολείο στον Άγιο Αθανάσιο μένει κενό από υλικοτεχνικό εξοπλισμό και καλούνται γονείς να βρουν λύση
·         Μαθητές μεταφέρονται από το ένα άκρο  της πόλης στο αλλο για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν μαθήματα Δημοτικού !!!
·         Δήμαρχοι και  Περιφέρεια  μένουν μόνο σε  επισημάνσεις και  γίνονται και αυτοί συμμέτοχοι σε «αναπτυξιακά συνέδρια»
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έρχεται στην Κεντρική Μακεδονία για την «αναπτυξιακή» φιέστα έχοντας στις αποσκευές το αντιλαϊκό έργο των τριών μνημονίων και την συνεχόμενη υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης όπως επιτάσσει ο ΟΟΣΑ και η ΕΕ. Έχει συμπαραστάτες τους δημάρχους και την αξιωματική αντιπολίτευση, που λένε ότι με αυτά που έχουμε με αυτά πορευόμαστε.  Οι γονείς  δεν  συμβιβάζονται με την κατάσταση που υπάρχει σήμερα στα σχολεία, είναι αποφασισμένοι να υψώσουν την φωνή τους, αφού - παρά το θέμα του συνεδρίου που μιλά για την ανάπτυξη στην Κεν. Μακεδονία , ζουν σε μία περιοχή που "βασιλεύει" η ανεργία, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται να βάζουν τις ζωές τους και των παιδιών τους, σε ένα καθεστώς παρατεταμένης "φτωχοποίησης"
Οι γονείς έχουν ήδη πλούσια πείρα από τι σημαίνει για την ζωή των ίδιων και των παιδιών τους «κανονικότητα» και πρέπει να  αναδείξουν, με διεκδικητικό πλαίσιο, τον πραγματικό υπεύθυνο για την κατάσταση που βιώνουν, που δεν είναι άλλος, από την πολιτικές που εφαρμόζει  και   η σημερινή  κυβέρνηση και όλες οι άλλες  τα  προηγούμενα χρόνια.

Καλούμε
συλλόγους ,Ενώσεις , εκπαιδευτικούς μαθητές να συμμετέχουν
στην παράσταση διαμαρτυρίας
την Δευτέρα 26/3/2018  κ ώρα 13:30
στο Δημαρχείο  Θεσσαλονίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more