Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Υλοποίηση της υπουργικής απόφασης για τη μετατροπή του περιφερειακού ιατρείου Λευκώνα του Δήμου Πρεσπών στην ΠΕ Φλώρινας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο

Η παροχή υγειονομικής φροντίδας στην ακριτική περιοχή του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας μέχρι σήμερα, γίνεται μέσω δύο αγροτικών ιατρείων που πολλές φορές όμως υπολειτουργούν. Αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η εφημεριακή κάλυψη της περιοχής και συνεπώς η αντιμετώπιση θανατηφόρων περιστατικών για τους κατοίκους και επισκέπτες.
Γι’ αυτό αίτημα 10ετιών ήταν από τους κατοίκους της ακριτικής περιοχής, η μετατροπή του περιφερειακού ιατρείου Λευκώνα του Δήμου Πρεσπών Φλώρινας σε Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο. Αυτό αποτυπώθηκε στα χαρτιά με την κοινή Υπουργική απόφαση, του Υπουργού Υγείας κ. Α. Ξανθού και των Υπουργών Διοικητικής Ανασυγκρότησης και αναπληρωτή Οικονομικών κ.κ. Ολ. Γεροβασίλη και Γ. Χουλιαράκη, ίδρυσης του  πολυδύναμου περιφερειακού Ιατρείου Λευκώνα (ΦΕΚ τεύχος Β΄ 2934/25.8.2017), Περιγράφεται ως μια μονάδα πρωτοβάθμιας υγείας με προδιαγραφές για πλήρες πρόγραμμα εφημεριών, στελεχωμένο με τρεις ειδικευμένους γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και πλήρωμα ασθενοφόρου για τις απαραίτητες διακομιδές.
Ωστόσο από τότε καμιά συνέχεια δεν έχει δοθεί για την υλοποίηση της παραπάνω απόφασης. Δηλαδή αναβάθμιση του εξοπλισμού και του κτιρίου του Ιατρείου, την προμήθεια ασθενοφόρου, την προκήρυξη των θέσεων προσωπικού κ.ά. αν και αναγνωρίζεται η ιδιαιτερότητα των γεωγραφικών και πληθυσμιακών αναγκών.

Με βάση τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός σε ποιές άμεσες ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για:

Την άμεση και γρήγορα υλοποίηση της λειτουργίας του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου στο Δήμο Πρεσπών της ΠΕ Φλώρινας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more