Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Ο Γιάννης Σηφάκης στον Μεγαπλάτανο και την Πιπεριά με τις Ομάδες παραγωγών σπαραγγιού και στο Μαυροβούνι με αγρότες


O Μεγαπλάτανος και η Πιπεριά εκ των πρωτεργατών στην εκ νέου οργάνωση του αγροτικού κόσμου σε οργανώσεις και ομάδες παραγωγών.

Οι πρόεδροι των οργανώσεων Μεγαπλατάνου και Πιπεριάς Νίκος Παπαδόπουλος και Γιώργος Κονάκογλου αντίστοιχα ενημέρωσαν τον βουλευτή ότι η παραγωγή και οι φετινές τιμές στο σπαράγγι εξελίσσονται ικανοποιητικά και εξέφρασαν την αισιοδοξία τους για επέκταση των δραστηριοτήτων τους στο άμεσο μέλλον.

Οι δύο οργανώσεις συλλέγουν, καθαρίζουν, κόβουν, κάνουν διαλογή τυποποιώντας σε επτά κατηγορίες το σπαράγγι και το πωλούν σε έμπορο που το συσκευάζει και το εξάγει.

Στον Μεγαπλάτανο λειτουργεί ήδη και δεύτερη οργάνωση παραγωγών.
Στο Μαυροβούνι ο βουλευτής συναντήθηκε με αγρότες και συζήτησε μαζί τους αγροτικά θέματα. Ανέλυσε τον τρόπο που μπορεί ο αγρότης της Πέλλα να ξεφύγει από την μιζέρια και να πάει την θέση που του αξίζει στον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό. Μίλησε για την απόλυτη ανάγκη εκ νέου οργάνωσης του αγροτικού κόσμου σε υγιή , αυτή την φορά, βάση. Για την ανάγκη συγκέντρωσης ποιοτικών προϊόντων, διαλογής, τυποποίησης, συσκευασίας και προώθησης τους σε ποιοτικές και απαιτητικές αγορές.
Μίλησε για την νομοθεσία ίδρυσης οργανώσεων παραγωγών, τα κίνητρα που συζητούνται μέσω της αλλαγής του τρόπου φορολόγησης ( που μελετάται και θα προβλέπεται να αποφασιστεί μετά τον Σεπτέμβριο που θα είμαστε έξω από την σκληρή επιτροπεία), για τον νόμο για την πληρωμή από τους εμπόρους των ευπαθών προϊόντων το αργότερο σε δύο μήνες, για τα προγράμματα τυποποίησης, μεταποίησης και συσκευασίας, ζητήματα ΕΦΚΑ, διεπαγγελματικής πυρηνόκαρπων, πληρωμής της ζημιάς από τις βροχοπτώσεις του Ιουλίου 2017 και την εισοδηματική ενίσχυση του επιτραπέζιου ροδακίνου λόγω απώλειας εισοδήματος με βάση τις πολύ χαμηλές εμπορικές τιμές το 2017, τις υποσχέσεις του Υπουργού Βαγγέλη Αποστόλου και την παρακολούθηση του θέματος από κοντά μέχρι την υλοποίηση τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more