Δευτέρα 23 Απριλίου 2018

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΑΡΣΗΣ ΒΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΕΦΗΒΩΝ-ΝΕΑΝΙΔΩΝ


Τα φώτα του αθλητισμού 21 και 22 Απριλίου 2018 στράφηκαν  προς  το μεγάλο αθλητικό γεγονός του πανελληνίου πρωταθλήματος της άρσης βαρών, παίδων-κορασίδων-εφήβων-νεανίδων, που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Αριδαίας.
Διοργανωτές υπήρξαν ː η Ελληνική Ομοσπονδία άρσης βαρών και ο δήμος Αλμωπίας, με την υποστήριξη και την ευγενική συνεισφορά στην επιτυχία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και της Δ.Ε Λουτρών Πόζαρ. Πρωτοστάτησε στην όλη διαδικασία  ο Πύρρος Δήμας, σαν πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας, ο οποίος χαρακτήρισε την παραμονή του στην Αριδαία ΄΄σαν στο σπίτι του΄΄.
Η ομοσπονδία, στο πλαίσιο της στρατηγικής αποκέντρωσης των μεγάλων Εθνικών πρωταθλημάτων, εμπιστεύεται την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις Τοπικές Κοινωνίες για μια επιτυχημένη διοργάνωση.
Με αυτή την ευκαιρία η νέα γενιά άρσης βαρών βρέθηκε στην Αριδαία για τους αγώνες και αυτό είναι τιμή για την πόλη και τους αθλητές. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγάλη, 150 αθλητές και πάνω, θα μπορούσαμε να πούμε πρωτόγνωρη. Στο πλαίσιο της διακρατικής συμφωνίας συμμετείχαν και Κύπριοι αθλητές.
Είναι πολύ σπουδαίο να  τονίσουμε ότι από την πόλη της Αριδαίας ξεκίνησε ο νέος θεσμός διοργάνωσης αγώνων της κατηγορίας παίδων-κορασίδων.
Η περιοχή της Αλμωπίας κατακλείστηκε από αθλητές, προπονητές και συνοδούς των αποστολών, πράγμα το οποίο της προσέθεσε κύρος.
Στη συνέντευξη  τύπου που παραχώρησαν ο Δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος και ο πρόεδρος της ομοσπονδίας Πύρρος Δήμας, με τη συμμετοχή του επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου άρσης βαρών  κ. Λάκη Προκοπίδη, που κατάγεται από την περιοχή,  μεταξύ των άλλων ακούστηκαν ευχαριστίες για όλους όσους συνέβαλαν  στην διαδικασία. Ευχαριστίες στους χορηγούς που με τη δική τους πλάτη στήριξαν την αξιοπρεπή διοργάνωση των αγώνων και τη φιλοξενία των ανθρώπων, οι οποίοι με τις προσπάθειές τους τιμούν την Ελλάδα  και τον Αθλητισμό. Ο  Πύρρος Δήμας αναφέρθηκε στην κρίση που περνάει η χώρα και η ομοσπονδία, επειδή η πολιτεία δίνει ελάχιστα λειτουργικά έξοδα και πολύ λίγα χρήματα για  πρωταθλητισμό. 
Είναι αξιοσημείωτο να  τονίσουμε πως, από αυτή την προσπάθεια θα βγει  η ομάδα για το ευρωπαϊκό έτος και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων, όπως και η ομάδα που θα φτάσει στο ευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων. Υπάρχουν υποδομές για σπουδαία αθλητικά γεγονότα στην Αριδαία και αυτό αποδεικνύεται στην πράξη.
Κατά τη διάρκεια  της κήρυξης έναρξης των αγώνων, ο δήμαρχος Αλμωπίας κ. Δημήτριος Μπίνος   έκανε πράξη την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την  ονοματοδοσία της αίθουσας άρσης βαρών του ΦΟΑ. Έτσι λοιπόν η αίθουσα  πήρε  το όνομα του μεγάλου ολυμπιονίκη και συντοπίτη  Νίκου Ηλιάδη.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο  κ. Μπίνος, μεταξύ των άλλων, τόνισε πως υπάρχουν υποδομές αλλά η προσπάθεια συνεχίζεται για κάτι καλύτερο  για το κλειστό, και αφού η μελέτη είναι έτοιμη πρέπει να ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.  Σ αυτό ζήτησε τη βοήθεια όλων όσων μπορούν να συμβάλουν. Απευθυνόμενος δε προς τον κ. Σηφάκη, εκπρόσωπο της κυβέρνησης, ζήτησε σ όλους αυτούς τους αθλητικούς χώρους  ανά την Ελλάδα να τοποθετηθούν ξανά φύλακες. Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους συνετέλεσαν στην επιλογή της πόλης. Ευχήθηκε καλή συνέχεια στους αγώνες και καλή επιτυχία στην προσπάθεια.
Η αντιπεριφερειάρχης κ. Αθηνά Αηδονά- Αθανασιάδου  κήρυξε την έναρξη αφού προηγουμένως χαρακτήρισε κορυφαία  τη διοργάνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας άρσης βαρών και ιδανικό τόπο την Αριδαία, εξ αιτίας των πλεονεκτημάτων της που απορρέουν από τη σπουδαία ιστορία της, την πολιτιστική της παράδοση, σε συνδυασμό με την απαράμιλλη φυσική ομορφιά  και την αγάπη  για τον αθλητισμό. Τόνισε πως η διοργάνωση αγκαλιάστηκε από ην τοπική κοινωνία, σε συνδυασμό με τη Μακεδονική φιλοξενία που προσφέρουν απλόχερα  οι κάτοικοι  και οι τοπικοί φορείς. Τέλος, ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τις αθλήτριες και καλή παραμονή.
Η Ελληνική ομοσπονδία άρσης βαρών ευχαρίστησε  το δήμο Αλμωπίας και τη Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας για την πολύτιμη βοήθεια, καθώς και το  Νίκο Ηλιάδη  για τις πολύ μεγάλες αθλητικές διακρίσεις στο άθλημα,  απονέμοντάς τους τιμητικές πλακέτες.
Ο Νίκος Ηλιάδης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε το δήμο Αλμωπίας για την απόφασή του να δώσει το όνομά του στην αίθουσα της άρσης βαρών.
Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Συμεών Σωτηριάδης ανέγνωσε την ομόφωνη απόφαση  και το πλούσιο σε επιτυχίες βιογραφικό του Νίκου Ηλιάδη.
Το διήμερο στην Αλμωπία ήταν επιτυχημένο, πραγματοποιήθηκαν αγώνες και βραβεύσεις. Όλοι οι παράγοντες μείνανε έκπληκτοι από την ασυναγώνιστη Μακεδονική Φιλοξενία, καθώς και από τις φυσικές ομορφιές που έχει η περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more