Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Η «Πυξίδα» πάει… στρατό! - Ειδική εκδήλωση σε στρατόπεδο για αξιωματικούς γονείς με θέμα την επιθετικότητα των παιδιών


Στο… στρατό πάει το Κέντρο Πρόληψης «Πυξίδα», ανταποκρινόμενη άμεσα στο… προσκλητήριο της διοίκησης στρατοπέδου στη Ρεντίνα.
Πρόκειται για μια ειδική ενημερωτική εκδήλωση η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Ανορθόδοξου Πολέμου (ΚΕΑΠ), μεθαύριο, Σάββατο 21 Απριλίου 2018, στις 5.30 μ.μ., μετά από αίτημα της διοίκησης του Κέντρου, με θέμα την επιθετικότητα των παιδιών και το ρόλο των γονέων. Να σημειωθεί ότι η «Πυξίδα» υλοποιεί παρεμβάσεις πρόληψης στο Στρατό εδώ και χρόνια προκειμένου να ενημερώσει και να στηρίξει στρατιώτες και στελέχη στην αποστολή τους.
Η εκδήλωση του Σαββάτου απευθύνεται σε γονείς-αξιωματικούς που εργάζονται στο ΚΕΑΠ, και έχει ως στόχο την ενημέρωση αλλά και ευαισθητοποίηση των γονέων σχετικά με το θέμα της επιθετικότητας των παιδιών καθώς και της εμπλοκής τους σε καταστάσεις εκφοβισμού, είτε ως δράστες είτε ως αποδέκτες.

Στην εκδήλωση τα επιστημονικά στελέχη της «Πυξίδας» Γαβριέλα Τερζοπούλου, ψυχολόγος, και η Κική Φυλακτού, κοινωνική ανθρωπολόγος, μέσα από τις εισηγήσεις τους, αλλά και βιωματικές δραστηριότητες, θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν το θέμα και να βοηθήσουν τους συμμετέχοντες να διερευνήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να υποστηρίξουν τα παιδιά τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more