Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Ανακοίνωση Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης


Η κυβέρνηση τοπικά είναι ανύπαρκτη.

Ασφαλώς η νεροποντή που έπληξε το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ήταν ένα ακραίο καιρικό φαινόμενο. Η Νέα Δημοκρατία της Θεσσαλονίκης έχει πρόσφατα διατυπώσει την άποψη ότι τα κόμματα πρέπει να συνεργάζονται στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Ωστόσο, ανακύπτουν θέματα πολιτικών ευθυνών, τις οποίες εντοπίζουμε, αφορούν στη διαχείριση της κρίσης και έχουμε υποχρέωση να καταγγείλουμε.

Διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση τοπικά είναι ανύπαρκτη. Στην πρόσφατη κρίση με την καταστροφή του αγωγού της ΕΥΑΘ, είχε συγκληθεί στο Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη σύσκεψη, η οποία βέβαια δεν είχε αποφέρει κανένα αποτέλεσμα. Αυτή τη φορά, ούτε αυτό δεν έγινε. Αντιθέτως, γράφτηκε ότι έγινε μία σύσκεψη στο Γραφείο Πρωθυπουργού, στην Αθήνα, χωρίς να βγει κανένα συμπέρασμα.

Τι μεσολάβησε από την προηγούμενη κρίση και δεν λειτούργησε το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη; Μήπως η σκληρή κριτική, στις 23 παρεμβάσεις της κυβέρνησης, που ασκήθηκε εν τω μεταξύ από τη Νέα Δημοκρατία, τους οδήγησε στην τακτική… όπου φύγει – φύγει;

Αντί σύσκεψης, στη Θεσσαλονίκη έγινε απλώς μία ενημέρωση επί τεχνικών θεμάτων της υφυπουργού Εσωτερικών, στην οποία διαπιστώθηκε το πρόβλημα ποιότητας του νερού της πόλης. Καμία πρωτοβουλία, καμία πολιτική παρέμβαση, καμία απόφαση.

Η Θεσσαλονίκη δεν είναι ανθεκτική πόλη, αλλά και το κράτος αδυνατεί να αντιμετωπίσει αντίστοιχες καταστροφές. Η διανομή εμφιαλωμένου νερού στους δρόμους και ο τρόπος με τον οποίο έγινε ακυρώνει ακόμα και την προσφορά του ιδιώτη, ο οποίος καλοπροαίρετα προσπάθησε κάπως να συμβάλει.

Πώς να σχολιάσει κάποιος τον δήμαρχο της πόλης, που τις πρώτες ώρες μετά τη φυσική καταστροφή, αντί να σπεύσει στη Θεσσαλονίκη, προτίμησε να είναι στην Αθήνα, για να κάνει χειραψία με τον Κάρολο της Αγγλίας, όπως αναφέρει η σχετική ειδησεογραφία; Ο δε χαρακτηρισμός του για τους Θεσσαλονικείς, ότι είναι «διανοητικά καθυστερημένοι» όσοι διαμαρτύρονται για την ανθεκτικότητα της πόλης, δεν επιδέχεται οποιονδήποτε σχολιασμό.  

Όσο για την άλλη βαρύγδουπη και επιστημονικοφανή θεωρία, ότι τα εργοτάξια του μετρό έσωσαν τη Θεσσαλονίκη, καθότι λειτούργησαν ως λεκάνες εκτόνωσης του πλημμυρικού φαινομένου, τι να πει κανείς…

Στη δημόσια ζωή, τα δημόσια πρόσωπα ή έχουν την αίσθηση της γελοιότητας ή δεν την έχουν.

Είναι αυτονόητη η υποχρέωση παραίτησης της διοίκησης της ΕΥΑΘ, αλλά αυτό δεν το ζητούμε εμείς. Αυτό απαιτούμε να το ζητήσει ο προϊστάμενός τους, υπουργός.

Οι παραιτήσεις υποβάλλονται για να καταλάβει η κοινωνία ότι υπάρχει υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμός στον πολίτη, ο οποίος για μία ακόμη φορά υπέφερε τα πάνδεινα, χωρίς νερό, χωρίς ηλεκτρικό, χωρίς αστικές συγκοινωνίες για αρκετές ώρες, με σοβαρό κίνδυνο για τη ζωή τους κάποιοι πολίτες και ανυπολόγιστες υλικές ζημίες, για τις οποίες κανείς ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε.


Οι Θεσσαλονικείς περιμένουμε μία συγνώμη από την κυβέρνηση, για την ανικανότητά της να διαχειριστεί την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more