Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

«Μέχρι την τελευταία σταγόνα»


Με την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ του Γιώργου Αυγερόπουλου «Μέχρι την τελευταία σταγόνα/Ο μυστικός πόλεμος του νερού στην Ευρώπη» συνεχίζονται οι παρεμβάσεις του δήμου Νεάπολης-Συκεών στο πλαίσιο της εκστρατείας υποστήριξης του δημόσιου χαρακτήρα της ΕΥΑΘ και την αποτροπή της ιδιωτικοποίησής της, με παράλληλο στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί αύριο, Πέμπτη 17 Μαΐου, στις 8μ.μ. στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών (Κομνηνών και Μεγάρων) με ελεύθερη είσοδο.
Η παραγωγή του πραγματοποιήθηκε σε έξι διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες και  πραγματεύεται με μία κριτική ματιά, τις πολιτικές της Ευρωπαϊκής  Επιτροπής σε συνάρτηση με το νερό, το σημαντικότερο στοιχείο επιβίωσης του ανθρώπινου είδους.
Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο ενέκρινε ψήφισμα που καταγγέλλει τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης του δημόσιου αγαθού, του νερού, με το δήμο Νεάπολης-Συκεών να καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στον σχεδιασμό της πώλησης των μετοχών του δημοσίου μέσω του ΤΑΙΠΕΔ», αλλά «να κατοχυρώσει συνταγματικά τον δημόσιο χαρακτήρα της ύδρευσης και της αποχέτευσης», λέγοντας ένα ξεκάθαρο «όχι» στην «ιδιωτικοποίηση έστω και του 1% της ΕΥΑΘ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more