Τετάρτη 16 Μαΐου 2018

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: Είτε ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ οι πολίτες, οι συντάξεις θα κοπούν. Αυτό είναι άλλο ένα βήμα πιο κοντά στον “μεγάλο συνασπισμό”.


Συνέντευξη στο «ΣΚΑΪ»:
«Είτε ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ οι πολίτες, οι συντάξεις θα κοπούν. Αυτό είναι άλλο ένα βήμα πιο κοντά στον “μεγάλο συνασπισμό”.»
«Στη χώρα δεν γίνονται δουλειές, “μπίζνες” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όμως γίνονται.»


Βασικά σημεία συνέντευξης στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού «ΣΚΑΪ» (Δ.Οικονόμου - Μ.Αναστασοπούλου):
·  Η εταιρία που έχει προσληφθεί ως σύμβουλος από τη ΔΕΗ για να καταρτίσει το νέο επιχειρηματικό σχέδιο, ανακοίνωσε χθες πως η ΔΕΗ – η μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας – πάει για χρεωκοπία. Έχει προηγηθεί όμως η ψήφιση του νόμου από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ, σύμφωνα με τον οποίο ο διαγωνισμός για την πώλησή τους δεν μπορεί να κηρυχθεί άγονος. Δηλαδή, οι μονάδες μπορούν να πωληθούν σε οποιονδήποτε, με όποιο τίμημα! Απόδειξη ότι στη χώρα δεν γίνονται δουλειές, αλλά γίνονται «μπίζνες»!
·  Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το λέει ξεκάθαρα, και η ΝΔ το υπαινίσσεται, πως οι συντάξεις θα κοπούν. Είτε ψηφίσουν οι πολίτες ΣΥΡΙΖΑ είτε ΝΔ, οι περικοπές θα γίνουν. Όλο αυτό μας πάει κοντά στα σενάρια που ανέφερε προχθές ο κ.Κούλογλου, για «μεγάλο συνασπισμό» μετά από τις εκλογές.
·  Όπως γνωρίζουν όλοι πια, αν δεν είχε γίνει η αλλαγή της Κυβέρνησης το 2015, δεν υπήρχε σχέδιο για περικοπή συντάξεων. Με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, όπως την επέλεξαν οι πολίτες, φτάσαμε σήμερα στην δημόσια παραδοχή Τσακαλώτου-Πετρόπουλου και όλων, ότι οι συντάξεις θα κοπούν. Αυτό πρέπει να γνωρίζουν οι πολίτες στις επόμενες εκλογές: οι συντάξεις θα κοπούν, και αυτή είναι πρωτοβουλία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
·  Οι πολίτες θα αποφασίσουν αν θέλουν να υπάρχει προοδευτική διακυβέρνηση στη χώρα και να είμαστε ο άλλος πόλος απέναντι στη Νέα Δημοκρατία. Ο προοδευτικός πόλος διακυβέρνησης. Αν οι πολίτες επιθυμούν έναν ισχυρό προοδευτικό πόλο, πρέπει να ψηφίσουν το Κίνημα Αλλαγής.
·  Δεν μπορεί από τη μία να μας εγκαλείτε για πολυγλωσσία και ότι θα διασπαστούμε, και από την άλλη να λέτε ότι είμαστε η λύση για τη χώρα. Εμείς βάλαμε πλάτη για τη χώρα όλα τα τελευταία χρόνια. Και καλώς κάναμε.
·  Εμείς θεωρούμε πως υπάρχει θέμα εκλογών και το έχουμε θέσει με σαφήνεια.
·  Το Κϊνημα Αλλαγής είναι σε μία μεταβατική περίοδο, και δεν πρέπει να το απαξιώνουμε. Υπάρχει Πολιτική Γραμματεία με πλειοψηφικές και μειοψηφικές απόψεις. Το αίτημα για εκλογές είναι πλειοψηφικό. Υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν κάτι διαφορετικό.

·  Θεωρώ ανυπόστατες τις φήμες ότι ο κ.Θεοδωράκης έχει συμφωνήσει να είναι στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύω πως αυτές οι φήμες τον προσβάλλουν και θα σας απαντήσει σε αυτό και θα σας πει πως πρόκειται για προβοκάτσια. Δεν πιστεύω πως θα πάει με τους ανθρώπους που τον κατηγορούσαν ότι είναι «άνθρωπος του Μπόμπολα» και σήμερα δίνουν τις εργολαβίες του Καλογρίτσα στον Μπόμπολα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more