Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκπρόσωποι των Δασικών Συνεταιρισμών Αλμωπίας


Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επισκέφτηκαν την Παρασκευή 4 Μαΐου εκπρόσωποι δασικών συνεταιρισμών Αλμωπίας. Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο σύμβουλος του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, υπεύθυνος για τα δάση, κ. Κωνσταντίνος Παπασπυρόπουλος. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας του βουλευτή του Ν. Πέλλας κ. Ιωάννη Σηφάκη.
Τους δασικούς συνεταιρισμούς Αλμωπίας εκπροσώπησαν ο Πέτρος Νίτσης, ο Χρήστος Ασμέτης και ο Τρύφων Ασμέτης. Παρούσα στη συνάντηση  ήταν και η δικηγόρος Ελπίδα Χρυσίδου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι εκπρόσωποι των δασικών συνεταιρισμών Αλμωπίας εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για κάποιες διατάξεις του ν. 4423/2016 περί Δασικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων και συζήτησαν σχετικά με τον απαιτούμενο αριθμό των ημερομισθίων για τη λήψη της ιδιότητας του δασεργάτη.
Επίσης εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη διάταξη του νέου νόμο, με την οποία αποκλείονται από μέλη του συνεταιρισμού οι έμποροι, οι σύζυγοι τους και οι  συγγενείς α’ βαθμού. Εξήγησαν ότι η πλειοψηφία των εμπόρων στους δασικούς συνεταιρισμούς που υπάγονται στο Δασαρχείο Αριδαίας είναι μικροέμποροι, με συνέπεια ο αποκλεισμός των εμπόρων, όπως και των συγγενών α’ βαθμού από μέλη των συνεταιρισμών, να δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην επιβίωσή τους. Πρότειναν μάλιστα να εισαχθεί εισοδηματικό κριτήριο, ώστε να μπορούν οι μικροέμποροι, όπως και οι συγγενείς τους α’ βαθμού, να είναι μέλη των δασικών συνεταιρισμών. Παράλληλα, ζήτησαν να παραταθεί η έναρξη ισχύος του νέου νόμου.

Ο σύμβουλος του υπουργού εξέφρασε την κατανόησή του στα ζητήματα που τέθηκαν από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών και τους διαβεβαίωσε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση σε αυτά. Τέλος, οι εκπρόσωποι των δασικών συνεταιρισμών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το βουλευτή Ν. Πέλλας, κ. Ιωάννη Σηφάκη, για την υποστήριξη και την προσπάθεια που καταβάλλει να επιλυθούν τα προβλήματα που προκύπτουν από την εφαρμογή του νέου νόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more