Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

Σημεία συνέντευξης της Εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ., Ευρωβουλευτή κ. Μαρίας Σπυράκη, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ


 
Για το συλλαλητήριο

Χθες έγινε μια πολιτική επιλογή. Η ηγεσία του Υπ. Προστασίας του Πολίτη αποφάσισε ότι οι πολίτες που διαφωνούν μαζί της, θα πρέπει να διαλυθούν ησύχως. Και επειδή δεν μπορούσαν να διαλυθούν ησύχως, τους έριξαν δακρυγόνα. Δεν είναι πρωτοφανές ότι έκανε αυτήν την επιλογή η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους επιλογές. Επιλεκτική χρήση δηλαδή των μέτρων τάξης. Για παράδειγμα, τους μπαχαλάκηδες που μπήκαν στη συγκέντρωση, θα τους έπιαναν μόλις εμφανίζονταν, αν εκεί μιλούσε ο κ. Τσίπρας. Το έκαναν προχθές μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής.

Ο αρχηγός της αστυνομίας φαίνεται πως εκτελεί εντολές ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έκανε την πολιτική επιλογή και ο αρχηγός της αστυνομίας, με υπερβάλλοντα ζήλο, έριξε δακρυγόνα στους συγκεντρωμένους πολίτες. Είναι πρωτοφανές να δώσει εντολή να πέσουν δακρυγόνα σε τέτοια πυκνότητα συγκεντρωμένου πλήθους. Ορισμένοι από τους πολίτες δείχνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δακρυγόνα τον οποίων η χρήση έχει λήξει, με ό,τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό στην υγεία τους.
 
  • Για τις τεχνητές πλειοψηφίες

Οι τεχνητές πλειοψηφίες δίνουν στην κυβέρνηση αυτή παράταση ζωής και άρα τη δυνατότητα να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αυτές οι τεχνητές πλειοψηφίες όμως δεν είναι τίποτα μπροστά στις χιλιάδες οικογένειες που πήραν χθες τα παιδιά τους και κατέβηκαν στο Σύνταγμα.

Οι 300 όμως θα είναι εκείνοι οι οποίοι θα αποφασίσουν εάν η συμφωνία θα κυρωθεί, μετά η συμφωνία δεν γυρίζει πίσω. Αυτή η συμφωνία αν κυρωθεί -όπως λένε όλοι οι έγκυροι διεθνολόγοι- τα αποτελέσματα που παράγει δεν είναι αναστρέψιμα.

Μιλήσαμε εξ αρχής για τα κίνητρα που δημιούργησαν αυτήν την διπλή πλειοψηφία κουρελού. Ο κ. Καμμένος δάνεισε τους βουλευτές του για να κρατηθεί αυτή η κυβέρνηση για λίγο ακόμα όρθια. Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα  του συμφωνημένου διαζυγίου, όπου ένας υποδύεται -εκ των υστέρων- τον Μακεδονομάχο και δανείζει τους βουλευτές του για να  υπάρχει αυτή η κυβέρνηση και να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, και ο άλλος υποδύεται τον ηγέτη της κεντροαριστεράς παίρνοντας ρετάλια ακραίων θέσεων, προκειμένου να πουν το ναι και ο ίδιος να εκτελέσει μια συμφωνία που μόνο εκείνος γνωρίζει γιατί το κάνει. Το είπε χθες ο κ. Μητσοτάκης. Μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει γιατί έχει τέτοια ζέση να περάσει τη συμφωνία παίρνοντας από εδώ και από εκεί βουλευτές. Μόνον ο ίδιος γνωρίζει πώς, ενώ έχει μια άλλη πλειοψηφία που τον στηρίζει με τα δανεικά των ΑΝΕΛ, φτιάχνει τώρα μια άλλη πλειοψηφία για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών.
 
  • Για τη θέση της ΝΔ σχετικά με το δημοψήφισμα

Οι εκλογές είναι το “δημοψήφισμα”. Οι εκλογές είναι το “δημοψήφισμα” όχι μόνο για τη συμφωνία, οι εκλογές είναι το δημοψήφισμα για την οικονομική πολιτική, για όλα αυτά που μας συμβαίνουν κάθε μέρα για την ανομία που υπάρχει στα κέντρα των μεγάλων πόλεων, στην Αθήνα και στην Θεσσαλονίκη.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more