Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Μετά από 21 χρόνια αποχωρεί από το Δημοτικό συμβούλιο Έδεσσας ο Γιάννης Σόντρας

Μετά από 21 χρόνια παρουσίας στα δημοτικά συμβούλια Έδεσσας και με το πέρασμα από διάφορες θέσεις εξουσίας, ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Σόντρας αποχωρεί καθώς με δημόσια δήλωση τονίζει ότι η παράταξη του δεν θα κατέλθει στις Δημοτικές εκλογές. Ο κος Σόντρας πέρασε από την θέση αντιδημάρχου. Στην συνέχεια εκλέχτηκε Δήμαρχος το 2000 με εσωτερική ψηφοφορία του συνδυασμού του καθώς ο Δήμαρχος Χρήστος Βοσνάκης είχε επιλέξει να κατέλθει Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές του 2002 κέρδισε με 53% από την πρώτη Κυριακή. Ανάλογο το σκηνικό και στις δημοτικές του 2006 κέρδισε και πάλι από την πρώτη Κυριακή με 57%. Το 2010 όμως μετά από 10 χρόνια παρουσίας ως Δήμαρχος, χάνει τις εκλογές την Δεύτερη Κυριακή καταγράφοντας την πρώτη 47,30% ενώ την δεύτερη 46,86 χάνοντας σε μια εβδομάδα 1.000 σταυρούς. Το 2014 και πάλι έχασε πηγαίνοντας στην δεύτερη Κυριακή με  25% την πρώτη και 40% στον δεύτερο γύρο. Η απόφαση του βέβαια αυτή φέρνει νέες ανατροπές καθώς η μάχη της Έδεσσας ξεκινά από μηδενική βάση και όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά. Τέλος δεν αποκλείεται ο κος Σόντρας να επιλέξει να κατέλθει υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του Χρήστου Παπαστεργίου και και φαίνεται ότι θα εκλεγεί μια έδρα στην Πέλλα και είναι πιθανή η μετεκλογική συνεργασία με τον Απόστολο Τζιτζικώστα.  Διαβάστε παρακάτω την ανακοίνωση του συνδυασμού Εν Έργω και και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα: 



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συμπολίτες και συμπολίτισσες.
Η παράταξή μας, στην πολύχρονη αυτοδιοικητική της διαδρομή, στάθηκε πάντα στο ύψος των περιστάσεων με σοβαρότητα, υπευθυνότητα, ανιδιοτέλεια και αξιοπρέπεια.
Υπερασπιζόμενοι αυτές τις αρχές και έντονα προβληματισμένοι από την τρέχουσα κοινωνικοπολιτική συγκυρία,  σας ενημερώνουμε ότι με ομόφωνη απόφασή μας, θα απέχουμε από τις επικείμενες εκλογές, αρνούμενοι  να νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας, την καιροσκοπική περιδίνηση  προσώπων και συνδυασμών στην εκλογική διαδικασία.
Η απόφασή μας αυτή, που αποτελεί πράξη ευθύνης για τον τόπο και σεβασμού στην ιστορία της Παράταξης, προσδοκούμε να δημιουργήσει τις αναγκαίες συνθήκες ζύμωσης και προβληματισμού στην κοινωνία, για το καλύτερο δυνατό εκλογικό αποτέλεσμα.
Τέλος, όντας ενεργοί πολίτες ,είναι αυτονόητο  ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιούμε για το μέλλον του τόπου και να αγωνιζόμαστε με την ίδια αγάπη και διάθεση, για την πρόοδο και την ευημερία του.

Ο επικεφαλής της Παράταξης
ΣΟΝΤΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more