Κυριακή 14 Απριλίου 2019

Σημαντική επίσκεψη της Υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου στην Πέλλα – Ετοιμάζει ειδικό πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας με αυξημένα κίνητρα για Κεντρική και Δυτική Μακεδονία


Ανακοίνωσε ότι οι 120 δόσεις στα ασφαλιστικά ταμεία θα ψηφιστούν μέσα στον Απρίλιο, επίλυση του προβλήματος με τις συντάξεις χηρείας, οι σχολικοί καθαριστές θα επανέλθουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Πραγματοποιήθηκε μαζική πολιτική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά και συνάντηση με εργατικά κέντρα, πρωτοβάθμια σωματεία και άλλους φορείς καθώς και συνέντευξη τύπου στην Έδεσσα.
Η Υπουργός αναφερόμενη στην ανεργία στην Πέλλα και γενικά στην Κεντρική Μακεδονία που είναι μεγαλύτερη του εγχώριου μέσου όρου ( στο 20% αντί 18,5% στο σύνολο της χώρας) ανακοίνωσε ότι προετοιμάζεται ειδικό πρόγραμμα επιδότησης νέων θέσεων εργασίας με αυξημένα κίνητρα μόνο για την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία που θα ανακοινωθεί σύντομα.
Απαντώντας στην εκπρόσωπο του συλλόγου που έχουν ιδρύσει οι χήρες διεκδικώντας επίλυση στο ζήτημα των συντάξεων τους η Υπουργός ενημέρωσε ότι στο νομοσχέδιο που μπαίνει την επόμενη βδομάδα στη Βουλή για τις 120 δόσεις περιέχονται ρυθμίσεις που επιλύουν το πρόβλημα τους με κατάργηση του ορίου ηλικίας και αύξηση του ποσοστού της σύνταξης χηρείας από το 50% στο 70% της σύνταξης του θανόντος.
Απαντώντας επίσης στα αιτήματα των σχολικών καθαριστριών που εργάζονται με συμβάσεις έργου δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα επανέλθουν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και επισήμανε ότι στόχος είναι να προκηρυχθούν μόνιμες θέσεις αορίστου χρόνου πλήρους απασχόλησης στις οποίες θα μοριοδοτηθούν οι ήδη εργαζόμενοι με βάση την προϋπηρεσία τους.
Στην πολιτική συγκέντρωση στα Γιαννιτσά ( που είναι και η ιδιαίτερη πατρίδα της Υπουργού) αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών στην μεταμνημονιακή περίοδο με αιχμή τις πολιτικές στήριξης της εργασίας, ενίσχυσης και διεύρυνσης του κοινωνικού κράτους που αποτελούν βασικό κορμό της πολιτικής δίκαιης ανάπτυξης που προωθεί η κυβέρνηση.
Αποκάλυψε το πρόγραμμα της ΝΔ στα εργασιακά θέματα και στα θέματα του κοινωνικού κράτους αποκαθηλώνοντας τα βήμα προς βήμα και αναλύοντας γιατί αυτό το πρόγραμμα είναι αντικοινωνικό και καταστροφικό που η όποια , τυχόν, υλοποίηση του θα επέστρεφε την χώρα στις πολιτικές των μνημονίων.
Ανέδειξε την αναγκαιότητα ενίσχυσης του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές τον επόμενο μήνα. 

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο λαός θα δώσει πάλι στον ΣΥΡΙΖΑ την δυνατότητα να συνεχίσει την πολιτική στήριξης της εργασίας και ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους στις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more