Πέμπτη 11 Απριλίου 2019

Συνέντευξη με την Αγαθή Μακρίδου Μελος ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ/Υπ.Βουλευτής Πέλλας

 
Έχετε μια λαμπρή σταδιοδρομία καθώς και μια πολύ όμορφη οικογένεια τι ήταν αυτό που σας ώθησε ώστε να ασχοληθείτε και με την πολιτική κυρία Μακρίδου ;
Το ερώτημα σας επαφίεται στην θεώρηση που έχει ο καθένας για την έννοια και την ουσία της πολιτικής.Από νεαρή ηλικία παρακολουθούσα τα πολιτικά δρώμενα της χώρας,τις εφαρμοζόμενες πολιτικές και τις επιπτώσεις (θετικές κι αρνητικές) που είχαν στην καθημερινότητα των πολιτών τηρώντας κριτική κι αναλυτική στάση απέναντι τους.. Η πολιτική, για εμένα προσωπικά, είναι το “κέντρο” το οποίο μπορεί να οδηγήσει στην καλυτέρευση της ζωής των πολιτών και κατ ́επέκταση του κοινωνικού σύνολου,άρα εν γένει της χώρας. Είναι το σύνολο των καλών πρακτικών που έχει στα χέρια του ο κάθε πολιτικός ώστε να προσφέρει στον πολίτη,την κοινωνία και την πατρίδα.
Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούνται κάκιστες πρακτικές οι οποίες δεν έχουν καμμιά σχέση με την πολιτική,την έννοια της,τον σκοπό της και σε καμμία περίπτωση δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κυρίαρχου Λαού και της χώρας.
Επειδή ακριβώς, αυτές οι πρακτικές δεν με εκφράζουν,δεν με αντιπροσωπεύουν κι επειδή είμαι μητέρα τριών παιδιών με αγωνία για το μέλλον τους, αποφάσισα να στρατευθώ πολιτικά εν μέσω δυσμενών συγκυριών για την χώρα μας και σε μια εποχή που όλοι απαξιούν την πολιτική, ώστε αγωνιζόμενη να δείξω ότι υπάρχει και η καλή πλευρά της πολιτικής που λειτουργεί θετικά,ειλικρινά κι επιτελικά στους πολίτες,την κοινωνία και την χώρα.
2. Γιατί με το Κίνημα Αλλαγής και οχι με κάποιο άλλο κόμμα;
Γιατί πολύ απλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουμε κι εμείς που παραμένουμε πιστοί στις διαχρονικέςαρχές και αξίες της 3ης Σεπτέμβρη που επιτάσσουν κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη,ισότητα και ανάπτυξη που πονάει τον άνθρωπο, πολιτικές με επίκεντρο τον άνθρωπο και όχι αριθμούς.
Έκπληκτος ο ελληνικός λαός κάθε μέρα παρακολουθεί το ζενίθ του πολιτικού καιροσκοπισμού και καριερισμού και την άνοδο του μετώπου του λαικισμού . Βλέπει βουλευτές να μετακινούνται σε κόμματα κατά το δοκούν, βλέπει το εύκολο ψέμα να θεριεύει ,να εξαγοράζονται με ευκολία συνειδήσεις και να έχει μετατραπεί η σημερινή Κυβέρνηση σε ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με δανεικούς βουλευτές, στην πλάτη όμως της ψήφου που υφήρπαξαν το 2015 υποσχόμενοι άλλα και πράττοντας τα τελείως αντίθετα.
Ο λαός πλέον αισθάνεται ότι έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω κι ότι έχει εξαπατηθεί με πρωτοφανή τρόπο μέσα από την ελπίδα που του πούλησε ο κ.Τσίπρας και οι συν αυτώ και μέσα από ένα ηθικό αριστερό πλεονέκτημα,το οποίο μέχρι σήμερα είναι άφαντο.
Εμείς, ως ΠΑΣΟΚ, το 2015 ήμασταν οι πρώτοι που βιώσαμε τον πολιτικό καιροσκοπισμό με την
σύσσωμη μεταγραφή βουλευτών μας στον ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε έχουμε απτό παράδειγμα γενιτσαρισμού
και στην Πέλλα).Μείναμε οι νέοι άνθρωποι,απολογούμενοι και λοιδορούμενοι για τα λάθη και τις παραλείψεις αυτών που πήγαν μεταγραφόμενοι στον ΣΥΡΙΖΑ πρεσβεύοντας,όπως προείπα, τις ιδρυτικές αρχές κι αξίες μας,συναισθανόμενοι την ιστορία και την παρακαταθήκη της παράταξης και κρατώντας σταθερά την ευθύνη και την αλήθεια ψηλά. Αγωνιζόμαστε ΣΤΑΘΕΡΑ μέσα από το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής για να φέρουμε την πραγματική αλλαγή στην πατρίδα μας και πιστέψτε με το Κίνημα Αλλαγής θα είναι η μεγάλη έκπληξη των εκλογών για τον απλούστατο λόγο ότι πλέον ο κόσμος αναγνωρίζει την νέα γένια στελεχών του και την ειλικρινή προσπάθεια που καταβάλλει για την χώρα. Όπου παραβρεθούμε εμείς κι η Πρόεδρος μας η κ.Γεννηματά , ο κόσμος γεμίζει τις αίθουσες ασφυκτικά και μας αγκαλιάζει,μοιράζεται τις αγωνίες και τους προβληματισμούς του και εμπιστεύεται πάλι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα
Αλλαγής.
3. Θεωρείται πως έγιναν λάθη στο παρελθόν απο την παραταξή σας και ποια η άποψη σας για την προσπάθεια <<πασοκοποίησης>> του Σύριζα από μέρους του κύριου Τσίπρα ;
Θα ήταν πλήρως ουτοπικό να ισχυριστεί κάποιος ότι λάθη δεν έγιναν στις εφαρμοζόμενες πολιτικές.Όμως, το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα αυτήν την στιγμή στην χώρα το οποίο έκανε την αυτοκριτική του σε σημείο αυτομαστιγώματος, θα μπορούσα να πω. Έχουμε εντοπίσει τα λάθη του παρελθόντος, τα οποία λειτουργούν ως μαθήματα για εμάς τους νεότερους, και προχωράμε μαζί με τον κόσμο αφουγκραζόμενοι τους προβληματισμούς και τις αγωνίες του και με βάση αυτά χτίζουμε στους τομείς μας τηνΚυβερνητική μας πρόταση .
Κοιτάξτε , όσον αφορά το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος σας. Ο κ.Τσίπρας όσο και να προσπαθεί ποτέ δεν θα μοιάσει τον αείμνηστο ιδρυτή μας Ανδρέα Παπανδρέου,ούτε πρόκειται να πασοκοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ διότι απλά το κόμμα του είναι ένα αριστεροακροδεξιό συνονθύλευμα που περιλαμβάνει και δανεικούς βουλευτές χωρίς χάρτη αξιών και αρχών παρά μόνο αυτόν της καρέκλας και της εξουσίας.
Μέχρι κι οι γέφυρες που προσπαθεί να χτίσει με το Κίνημα Αλλαγής θυμίζουν της Άρτας το γεφύρι που ολημερίς το χτίζει και το βράδυ το γκρεμίζει η Φώφη Γεννηματά . Θα μπορούσα να εντάξω όλα αυτά, μέσα στις ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ που οι ίδιοι ομολόγησαν ότι έχουν στον ΣΥΡΙΖΑ.
4. Ποια τα κυριότερα προβλήματα στην περιοχή σας;
Καταρχήν, να τονίσουμε ότι η Πέλλα είναι ο τρίτος πιο υπανάπτυκτος νομός της χώρας, άρα τα
προβλήματα είναι πολλά και διογκωμένα. Καθημερινά βρίσκομαι δίπλα στους συμπολίτες μου από άκρη σε άκρη του νομού και καταγράφω ,συνεχώς, τα τοπικά προβλήματα αλλά κι αυτά που εντάσσονται σε ένα πιο γενικό πλαίσιο ως Περιφερειακής Ενότητας. Αυτήν την στιγμή το διαχρονικό πρόβλημα της Πέλλας είναι το κακό κι απαρχαιωμένο οδικό δίκτυο. Η διασύνδεση με την Θεσσαλονίκη είναι απαράδεκτη, διαθέτουμε δύο τμήματα Εγνατίας Οδού τα οποία δεν συνδέονται μεταξύ τους αλλά ούτε και με την κύρια αρτηρία της Εγνατίας και το οδικό δίκτυο εντός της Περιφερειακής Ενότητας είναι κάκιστο,ειδικά στα χωριά του ορεινού όγκου. Άμεσα αυτό έχει επίπτωση και στην διακίνηση των αγροτικών προιόντων όπου η Πέλλα θα μπορούσε να κατέχει στρατηγική θέση στην παγκόσμια κλίμακα στο ροδάκινο και το κεράσι. Δυστυχώς, το οδικό δίκτυο σε συνδυασμό με την εξαθλίωση των αγροτών μας από την Κεντρική Διοίκηση αποτελούν παράγοντες που οδηγούν σε περαιτέρω ασφυξία την Πέλλα.
Η αδυναμία ενοποίησης του τουριστικού μας προιόντος με την Ημαθία και την Πιερία , η αδυναμία αξιοποίησης του μουσείου της Πέλλας που κατατάχτηκε στα 32 κορυφαία παγκοσμίως κι η έλλειψη τουριστικής προβολής του νομού μας αποτελεί επιβραδυντικό παράγοντα ανάπτυξης και ώθησης προς τα μπροστά .
Επιβάλλεται ουσιαστικός αναπτυξιακός επαναπροσδιορισμός και σε κεντρικό επίπεδο και σε τοπικό που θα βγάλει απ το τέλμα την Πέλλα. Νομίζω, τα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα είναι αμέτρητα απλά δεν τα έχουμε αξιοποιήσει όπως θα έπρεπε. Αυτό βέβαια χρειάζεται ειλικρινή πρόθεση και πολύ δουλειά σε κάθε επίπεδο της διοίκησης,κάτι που προφανώς απουσίαζε με αποτέλεσμα να είμαστε ένας ευλογημένος νομός αλλά υπανάπτυκτος.
Ακόμη και μέχρι σήμερα ακολουθείται η ίδια πεπατημένη πολέμου δελτίων τύπου μεταξύ των βουλευτών της κυβερνητικής παράταξης για αναπτυξιακά έργα τα οποία αποδεικνύονται λόγια του αέρα και φανφάρες για την μάχη των εντυπώσεων και μέσα στα πλαίσια της πολύ κακής εκδοχής του λαικισμού
που μας προκαλεί ένα deja vu πολιτικών κακέκτυπων του παρελθόντος.
5. Έχετε μια επιτυχημένη επαγγελματικη πορεία στον τομέα της υγείας ποιες είναι όμως οι παθογένειες που έχετε εντοπίσει σε αυτό;
Τελευταία το Υπουργείο προχώρησε σε διαχωρισμούς διασυνδεόμενων νοσοκομείων και μέσα σε αυτά δεν ικανοποιήθηκε το αίτημα της Πέλλας, η οποία έχει ιδιάζουσα γεωμορφολογία,έχει και τον κάμπο αλλά και τον ορεινό όγκο με χωριά τα οποία πραγματικά βρίσκονται πολύ απομακρυσμένα από τις μονάδες υγείας.
Το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ ,το οποίο εξασφάλιζε την ισότιμη , καθολική και δωρεάν πρόσβαση του πολίτη σε σύχρονες μονάδες υγείας. Μας πονά ιδιαίτερως να βλέπουμε την καθημερινή κατάρρευση του, αλλά εγγυόμαστε ότι αν μας δώσει την εντολή ο Λαός θα το διορθώσουμε και θα του προσδώσουμε όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά τα οποία είχε,αλλά θα τολμήσουμε να το αναβαθμίσουμε κιόλας μέσα από επιτελικές παρεμβάσεις συμβαδιζόμενες με τις απαιτήσεις των πολιτώνκαι της κοινωνίας. Η υγεία είναι προνόμιο όλων κι όχι αγαθό πολυτελείας. Ένα σωστά οργανωμένο Κράτος οφείλει να παρέχει υπηρεσίες υγείας σε όλα τα στρώματα του πλυθησμού και ιδιαίτερα στα κοινωνικά και οικονομικά αδύναμα.
Με αυτήν την Κυβέρνηση βιώνουμε το απόλυτο χάος στην Υγεία κι αυτό έγκειται στο λυπηρό γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι με την υγεία κανενός πολίτη δεν έχουν δικαίωμα να παίζουν.
Υποβάθμιση της Α ́βάθμιας περίθαλψης υγείας, καθίζηση των νοσοκομείων από την έλλειψη
προσωπικού κι ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού,πρόχειρη οργάνωση των ΤΟΜΥ,καταστροφική πολιτική στο φάρμακο,πάνω από 110 θάνατοι από γρίπη,έξαρση ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων,μη επιτελικός ρόλος των ΟΤΑ στην Α ́βάθμια Φροντίδα Υγείας είναι μερικά στοιχεία που δείχνουν ότι η υγεία βρίσκεται στην εντατική.

6. Σε ότι αφορά τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις με το Σκοπιανό θα ήθελα το σχόλιο σας.
Η άποψη μου,η στάση μου κι η θέση μου μέχρι σήμερα σε ότι αφορά την συμφωνία των Πρεσπών είναι ξεκάθαρη και σταθερή,όπως και του Κινήματος Αλλαγής το οποίο καταψήφισε την Συμφωνία αλλά και το Πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Εξαρχής θεώρησα ότι πρόκειται περί μιας ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΗΣ συμφωνίας της οποίας τα αποτελέσματα αρχίζουμε να βιώνουμε κάθε μέρα όλο και πιο έντονα μέσα από την έξαρση του αλυτρωτισμού που προκαλεί με τα άρθρα αυτής να δείχνουν το μέγεθος του εγκλήματος που έχει διαπραχθεί από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-δανεικών βουλευτών.
Μέσα σε 20 σέλιδες παραχωρήθηκε όνομα,ταυτότητα,ιθαγένεια και γλώσσα μακεδονική,
παραχωρήθηκαν εμπορικές ονομασίες, παραχωρήθηκε Ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) διότι βάσει του Διεθνούς Δικαίου τα Σκόπια ως περίκλειστο κράτος κι εφόσον αναγνωρίστηκαν έχουνδικαίωμα πρόσβασης στην ΑΟΖ περιοχής Θεσσαλονίκης μόλις ανακηρυχθεί, δημιουργείται σχολική διακρατική επιτροπή που κατά την άποψη μου θα αλλοιώσει και θα εξαφανίσει την ιστορία τηςΜακεδονίας, καθώς ήδη τα μέλη της ελληνικής πλευράς έχουν εκφράσει απόψεις στρεβλωτικές του Μακεδονικού Αγώνα.
Συνολικά πρόκειται για μια συμφωνία την οποία ο ιστορικός του μέλλοντος θα την γράψει στις σελίδες με μελανά χρώματα ,όπως και τον καθένα από αυτούς που συνετέλεσαν στην πώληση της Μακεδονίας
μας.
7. Κόκκινα δάνεια, νόμος Κατσέλη τι το διαφορετικό θα κάνει η παραταξή σας ώστε να
προστατέψει τουλάχιστον την πρώτη κατοικία ;
Καταρχήν πρόκειται για νόμο του ΠΑΣΟΚ κι όχι της κ.Κατσέλη. Σαφέστατα κι υπάρχει σχεδιασμός ώστε να συνεχίσει να προστατεύεται η πρώτη κατοικία κι επιπλέον εμείς στο Κίνημα Αλλαγής το πάμε ένα βήμα παραπέρα όσον αφορά και τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων. Μέσα στην πρόταση μας είναι η συνέχεια εφαρμογής του νόμου του ΠΑΣΟΚ για την προστασία της Α ́κατοικίας συν η προστασία των μικρομεσαίων επιχειρηματιών που τους έπληξε η οικονομική κρίση, μέσα από την δημιουργία μιας bad bank, η οποία θα διαχειρίζεται τα κόκκινα δάνεια και θα αίρει το αίσθημα ανασφάλειας στα νοικοκυριά από πλειστηριασμούς και θα δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τον ζωτικό χώρο να αναπτυχθούν και να εξελιχθούν και με την σειρά τους να δώσουν οξυγόνο στην κοινωνία μας.
Αυτή η ρηξικέλευθη πρόταση του Κινήματος Αλλαγής ,εφόσον μας δώσει εντολή ο Λαός να την
εφαρμόσουμε, θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη εγκαθιδρύωντας εκ νέου την συνοχή στην οικονομική και κοινωνική αλυσίδα που τα τελευταία χρόνια έχει διαρραγεί πλήρως.
Σας ευχαριστώ θερμά
Βίκυ Μπαιρακτάρη  απο τους Νέους ορίζοντες Πέλλας και την ηλεκτρονική www,meapopsi.gr  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more