Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στην ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στη Νέα Υόρκη

23/06/2019

Στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου, στη Νέα Υόρκη παρέστη ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
Παρουσία πλήθους κόσμου, η τελετή ενθρόνισης πραγματοποιήθηκε με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, ενώ
ο Περιφερειάρχης παρέστη και στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του κ.κ. Ελπιδοφόρου, παρουσία στελεχών και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων της ομογένειας.
Ο κ. Τζιτζικώστας είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ιεράρχες, πολιτικούς παράγοντες των ΗΠΑ, παράγοντες της ομογένειας και με Ελληνοαμερικανούς πολίτες και σε δηλώσεις του επισήμανε:
«Η παρουσία χιλιάδων ομογενών Ορθόδοξων Χριστιανών στην τελετή ενθρόνισης του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου είναι η καλύτερη απόδειξη των ισχυρών διαχρονικών δεσμών της ομογένειας με τη μητέρα πατρίδα. Η ανάληψη των καθηκόντων του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής είναι κορυφαία στιγμή για την ελληνική ομογένεια και την Ορθοδοξία. Ειδικά σε μια εποχή, που τα εθνικά μας θέματα είναι και πάλι στο προσκήνιο,η ομογένεια στις ΗΠΑ διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο και η συνοχή του Ελληνισμού είναι το καθοριστικό στοιχείο για την επιτυχή υπεράσπιση των εθνικών μας δικαίων. Δεν θα σταματήσω να επαναλαμβάνω τη μεγάλη τιμή που νιώθουμε όλοι οι Μακεδόνες, που ένας δικός μας άνθρωπος καταλαμβάνει το ανώτατο ιερατικό αξίωμα στην Αμερική, τη θέση του Αρχιεπισκόπου. Η αποστολή που αναλαμβάνει ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος είναι εξαιρετικά σημαντική για την Ορθοδοξία, τον Ελληνισμό και την ομογένεια. Διαδεχόμενος έναν σπουδαίο ιεράρχη, τον Δημήτριο, ο κ.κ. Ελπιδοφόρος καλείται να συνεχίσει και να εμπλουτίσει ένα έργο αξιομνημόνευτο διεθνώς. Είμαι βέβαιος ότι η θητεία του στην Αρχιεπισκοπή θα σηματοδοτήσει μια νέα εποχή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, μια νέα εποχή ομόνοιας και ευημερίας για την ομογένειά μας, η οποία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνισμού».


Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more