Τρίτη 6 Αυγούστου 2019

Πιθανώς να χτυπήσει προσεχώς «κόκκινο» στο Καστελόριζο




ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος  


Ολοκληρώθηκε η  πρώτη παράδοση των s400 από την Ρωσία στην Τουρκία ενώ η ΗΠΑ αποφάσισε να αποβάλει την Τουρκία από το πρόγραμμα παραγωγής των αεροσκαφών 5ης γενιάς f35 
Πώς επηρεάζει αυτό την χώρα μας;

Κατ’ αρχή τίποτα ακόμα δεν παραδόθηκε, απλά τα ρωσικά αεροπλάνα μετέφεραν τμήματα των υπό συναρμολόγηση ραντάρ του συστήματος. Οι πύραυλοι λέγεται ότι θα έρθουν τον Σεπτέμβριο με δυο ειδικά πλοία που θα περάσουν από το Αιγαίο.

Όσον αφορά τις αμερικανικές κυρώσεις με τα F35, σίγουρα πλήττουν την τουρκική οικονομία αλλά ουδόλως επηρεάζουν την αλαζονεία του Ερνογάν και συνεπώς και την τουρκική προκλητικότητα σε βάρος μας, που αναμένεται πιθανώς να χτυπήσει προσεχώς «κόκκινο» στο Καστελόριζο Ίδωμεν.
Ο Πορθητής το Γιαβούζ και το Μπαρμπαροζ συνεχίζουν την δραστηριότητα τους πως κρίνετε την στάση της κυβέρνησης;
Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία σοβαρή αντίδραση σε όλες αυτές τις τουρκικές προκλήσεις. Η Αγκύρα τη μόνη γλώσσα που καταβαίνει είναι η γλώσσα της αποφασιστικότητας. Αυτό φάνηκε με το Γιαβούς όταν είχε πλησιάσει το Καστελόριζο οι Τούρκοι κατάλαβαν ότι τα τρία ελληνικά πλοία που το παρακολουθούσαν είχαν εντολή αν σταματήσει εκεί να το βυθίσουν και έτσι…συνέχισε την πορεία του προς την Κύπρο.

Εκείνο που θα  πρέπει να γίνει από την πρώτη στιγμή ήταν η άμεση προσφυγή το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου και θα αναγκάζονταν να πάρουν σαφή θέση στην τουρκική προκλητικότητα και οι ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Κίνα.
Για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και εξερεύνηση λύσης επί των βάσεων του Σ.Α του ΟΗΕ και της πλήρους εφαρμογής του κοινοτικού κεκτημένου έκανε λόγο ο κύριος Δένδιας ποιο το σχόλιο σας;
 Η Τουρκιά έχει προχωρήσει ουσιαστικά στην ενσωμάτωση των κατεχομένων με τη περεταίρω στρατιοτικοποίηση, την μεταφορά αρμάτων μάχης και πυραύλων εδάφους-εδάφους  μην αφήνοντας πλέον καμία δυνατότητα επανέναρξης των συνομιλιών. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζει καλα ο κ Δένδιας, αλλά μάλλον κάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει.

Ρωσία σύμμαχος η εχθρός της Ελλάδας; 
Στις διεθνείς σχέσεις δεν υπάρχουν φιλίες παρά μόνο συμφέροντα. Ο Πούτιν απλά χρησιμοποιεί την Τουρκία για να πλήξει το ΝΑΤΟ και μέχρι στιγμής τα έχει καταφέρει πολύ καλά.

Όσον αφορά εμάς, τι περιμέναμε με την εχθρική στάση μας έναντι της Ρωσίας από τον ΓΑΠ και μετά όλων των μνημονιακών κυβερνήσεων.

Σας ευχαριστώ θερμά 

Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more