Τρίτη 20 Αυγούστου 2019

Απουσία δημοτικών συμβούλων η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου Έδεσσας




ΓΡΑΦΕΙ  Η  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ  ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ  ΣΙΣΚΟΥ

Η Συνεδρίαση αυτή ήταν αφιερωμένη  στα απερχόμενα μέλη του  Δημοτικού Συμβουλίου,  ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση όσοι αισθάνθηκαν την ανάγκη  να ευχαριστήσουν, να απολογηθούν κατά κάποιον τρόπο  και να αποχαιρετήσουν  αναπολώντας τα χρόνια   που  προσπαθούσαν να λύσουν ζητήματα   των δημοτών.  Βέβαια  η συνεδρίαση διεξήχθη κανονικά, με τα λίγα αυτή τη φορά τεχνικά, οικονομικά και ειδικά ζητήματα που  τέθηκαν στο τραπέζι.
Απολογητική ήταν η ομιλία και  του  « πρώτου πολίτη της πόλης », όπως  χαρακτηριστικά είπε, του δημάρχου κ. Γιάννου, που επανεξελέγη για τρίτη φορά.
Τόνισε  στο τέλος πως η αυτοδιοικητική θητεία πρέπει να τελειώσει με ένα πράγμα :
 « να μείνουμε φίλοι και πάνω απ όλα άνθρωποι »
Οκ. Σόντρας της μείζονος αντιπολίτευσης,  πήρε το λόγο και μεταξύ των άλλων ζήτησε συγνώμη απ όσους πίκρανε  σ όλη τη πορεία του και  τόνισε πως, παρόλο που  δεν αποτελεί μέλος της νέας σύνθεσης, θα  παρεμβαίνει   και θα βοηθάει  με το δικαίωμα που έχουν όλοι οι ενεργοί πολίτες.
Ο Κλεισθένης φέρνει, στη νέα σύνθεση των Δημοτικών Συμβουλίων,  εκλεγμένους σε ικανό ποσοστό από όλες τις παρατάξεις που συμμετείχαν στην εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου,  και οι δημότες ζητούν συνεργασία σ όλα εκείνα που χρειάζονται να παρθούν αποφάσεις, για να  ανέβει ποιοτικά  σ όλα τα επίπεδα  η λειτουργία του δήμου. Μένει να φανεί στην πράξη ποιοι πραγματικά αγαπούν το δήμο και  ποιοι μόνο για τις εντυπώσεις  θα προβάλλουν αντιδράσεις. Η μη συνεργασία θα πρέπει να δικαιολογείται από τους αντιδρώντες και να ενημερώνονται οι  πολίτες για να κρίνουν  κάθε φορά την κάθε παράταξη.
Η ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΕΤΟΥΣ 2019, ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ Τ.Υ.& ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ κ. ΧΡΗΣΤΟ ΒΕΡΥΚΟΥΚΗ ΠΕΡΑΣΕ ΟΜΟΦΩΝΑ
Λαμβάνοντας υπ όψη  τον Ν. 3852/2010  « Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης » ( ΦΕΚ Α΄87 / 7.6.2010 )  και αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων
Η  ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΦΟΡΑ:
Ένταξη των παρακάτω νέων έργων :
 1. « Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ΑΠΕ στο κτίριο του Κλειστού Κολυμβητηρίου Έδεσσας »
  1. « Αναβάθμιση Δημόσιου Χώρου μέσω Αναπλάσεων »
  2. « Υπογειοποίηση δικτύου ΔΕΔΔΗΕ »
Τα έργα είναι συγχρηματοδοτούμενα.



  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more