Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Που είναι η εκκλησία και ο Ιερώνυμος να ηγηθούν μίας προσπάθειας αγώνα για την σωτηρία του Έθνους μας;..


                                                                                                                                                                 

   




 Στέλιος Κυριμλής
 Πρόεδρος Μακεδονικού Συλλόγου
Greater Washington D.C. Area
Πρώην Ύπατος Πρόεδρος
Παμμακεδονική ‘Ενωση Αμερικής                                                            

1) Ο Έλληνας πρωθυπουργός κάλεσε την ΕΕ να ανοίξει τον προενταξιακό διάλογο με τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία το επόμενο έτος, καλώντας την Γαλλία   να αλλάξει το βέτο της για την διεύρυνση στα Δυτικά Βαλκάνια" .
 Ποιο το σχόλιο σας;
Aπ)Πρίν να απαντήσω στην ερώτηση, πρέπει να πώ μερικά ιστορικά αλλά σχετικά πράγματα.....Η συστηματική παραχάραξη της ιστορίας μας όπως την γνωρίζαμε, υπήρξε και άρχισε μετά την αντιπολίτευση, που έγινε και μια απο τις βασικές αιτίες των προβλημάτων της Χώρας μας.
Αυτό,  άρχισε με το δόγμα της αλλαγής του ΠΑΣΟΚ. Ενα δείγμα αυτής της αλλαγής ήταν και η παραχάραξη της ιστορίας που άρχισε με το βιβλίο της Γ' Λυκείου του 2002 που το απέσυραν μετά από θύελλα αντιδράσεων....
Μεταξύ των πολλών "αλλαγών" στα κοινωνικά, και στα εργασιακά, ήταν και στα εκπαιδευτικά...που τις ονόμασαν «προοδευτική κατεύθυνση» και βέβαια μεταξύ αυτών υπήρξαν και οι Εθνικές επέτειοι, τα Εθνικά λάβαρα ,     σημαίες ,  κλπ.κλπ…..η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου , έχασαν την αίγλη τους και απέκτησαν νέο περιεχόμενο.....Τώρα έχουμε την 8 Δεκεμβρίου…. Πολυτεχνείο, Γρηγορόπουλο...κλπ,…Δεν έχουμε "ηρωισμό" "πατριωτισμό"   η "ανδρεία" πλέον......τώρα έχουμε "φασίστες" "ναζιστές", “Εθνικιστές ”κλπ….....για αυτό εμείς οι Μακεδόνες που υπερασπισθήκαμε την Μακεδονία μας , έχουμε χαρακτηρισθεί φασίστες, ναζιστές, εθνικιστές και όποιος δείξει τα Εθνικά λάβαρα μας (σημαία),  η τραγουδήσει Εθνικά τραγούδια, συλλαμβάνετε!!!.....κρίμα!!!
Για το Σκοπιανό και την συμφωνία των Πρεσπών, ...Άλλα μας έλεγε ο Μητσοτάκης πριν της εκλογές και άλλα κάνει τώρα!...
Η Ν.Δημοκρατία σίγουρα ανακουφίστηκε και βγήκε απο το αδιέξοδο με το βέτο της Γαλλίας στην έναρξη εντασιακών διαπραγματεύσεων των Σκοπίων με την Ε.Ε…. Ο Μητσοτάκης λέει ότι η συμφωνία δεν αλλάζει, γιατί είναι διεθνής συμφωνία....όχι,… είναι μια συμφωνία μεταξύ δύο ηγετών που δεν υπέγραψε κανείς άλλος, υπό τον όρον ότι θα κρατηθούν όρισμένες υποχρεώσεις και ότι θα γίνουν κάποιες αλλάγές,..... τίποτε απο ότι εσυμφωνήθει δεν έχει γίνει απο τους Σκοπιανούς και δεν έκαναν καμία αλλαγή που απαιτούσε η συμφωνία!!!....Ο αλυτρωτισμός τους  συνεχίζεται σε υπέρτατο βαθμό, όχι μόνο στα Σκόπια αλλά και από τους σκοπιανούς παγκοσμίως, δεν συνεργάζονται με την Ελλάδα, μας κλείσανε τα σύνορα στους μετανάστες που θέλουν να πάνε Ευρώπη και είναι εγκλωβισμένοι στην Μακεδονία μας,......Η συμφωνία αυτή είναι άκυρη και άχρηστη!!
Ο Μητσοτάκης φοβάται την επιρροή της Τουρκίας και της Βουλγαρίας στα Σκόπια, και κάνει ότι του πούν οι Γερμανοί και Αμερικάνοι οι οποίοι φοβούνται την επιρροή της Ρωσίας και Σερβίας στα Βαλκάνια!!
Οι Αλβανόφωνοι δεν θέλουν την συμφωνία, οι Σλαβόφωνοι δεν την θέλουν καθόλου και μάλιστα οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι 7 πόντους μπροστά....μπορεί και να έχουμε έναν εμφύλιο πόλεμο στο σύντομο μέλλον, μεταξύ των, παρόλο που ο κ. Σόρος ξόδεψε πάνω απο 140 εκατομμύρια δολάρια για να μας πάρουν το όνομα, την ιστορία μας, τον πολιτισμό μας και την γλώσσα μας.....μπορεί να έχουμε σκάρτους πολιτικούς αλλά ο Καλός Θεός είναι με το δίκαιο μας!!!...Εμείς στην Παμμακεδονική 'Ενωση τους είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτοί δεν θα άλλαζαν με τίποτε, αλλά και για τους κινδύνους αυτής της συμφωνίας ....μόνο με τον διαμελισμό τους θα έχουμε ησυχία!!!!....έτσι, αντι αυτοί να μας απειλούν ,με απώλεια δικής μας Εθνικής Κυριαρχίας , ,πρέπει εμείς να διεκδικήσουμε  απο τα Σκόπια την δική μας Μακεδονία, μόλις αρχίσει ο εμφύλιος και ο διαμελισμός τους!!
 2)   Καινούργιο χάρτη της Τουρκίας με την λεγόμενη ΑΟΖ παρουσιάζει ο Ερτνογάν  ενώ  κάνει συμμαχίες με την Λιβύη Και  το  Πακιστάν στέλνει δικά του αεροπλάνα και καράβια να παραβιάσουν τα δικά σύνορα και ΑΟΖ θεωρείτε πως η πολεμική σύγκρουση τελικά είναι αναπόφευκτη;
Απ) Η Τουρκία αισθάνεται, η νομίζει, ότι είναι μια πολιορκούμενη Χώρα και θέλει να σπάσει τον κλειό…..Αυτό έκανε με την Λιβύη και για αυτό αγνοεί την ΑΟΖ του Καστελόριζου. Οι Ελληνικές κυβερνήσεις δεν αντέδρασαν έγκαιρα και με επίσημο τρόπο, πριν την υπογραφή του συμφώνου με την Λιβύη. Η Τουρκία, γνωρίζουμε ότι ερμηνεύει το διεθνές δίκαιο όπως θέλει και όπως της ταιριάζει! Δυστυχώς η συμφωνία      αυτή, όσο και παράνομη να είναι, θα πάρει χρόνια να τακτοποιηθεί. Βέβαια η Τουρκία δήλωσε ότι δεν συζητάει για την Υφαλοκρηπίδα….αλλά μόνο για την ΑΟΖ….’Επρεπε η Ελλάδα να είναι προετοιμασμένη!  Να είστε σίγουροι όμως ότι τώρα από το δικό μας ΥΠΕΞ ,υπάρχουν πάρα πολλές παρασκήνιες  επαφές που δεν γνωρίζουμε….ελπίζω να μην είναι πολύ αργά….
Επίσης για πρώτη φορά, Ισραηλινοί αξιωματικοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τουρκίας. Οι Ισραηλινοί αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι μετά την κατασκευή των δύο πυρηνικών          ηλεκτρικών σταθμών στην Τουρκία από την Ρωσία, ότι υπάρχει μυστική συμφωνία μεταξύ Τουρκίας και Πακιστάν για μεταφορά τεχνολογίας πυρηνικών όπλων!...                          Το γεγονός ότι το Πακιστάν στέλνει αεροπλάνα και καράβια να παραβιάσουν τα δικά μας εναέρια σύνορα και ΑΟΖ, για χάρη της Τουρκίας, είναι άκρως ανησυχητικό….Η εμμονή της Τουρκίας να διεκδικεί  μερίδιο από τα κοιτάσματα φυσικού πλούτου της Κύπρου και της Ελλάδος δεν είναι τυχαίο….Τα πυρηνικά όπλα απαιτούν τεράστια χρηματικά ποσά για ανάπτυξη και συντήρηση και αυτό είναι μια από τις αιτίες των διεκδικήσεων της Τουρκίας από Συρία, Ελλάδα, Κύπρο, Λιβύη κλπ. πάση θυσίας!!!...Για τον πληθυσμό μας εντός της Ελλάδος, υπάρχουν πάρα πολλοί Πακιστανοί και  μπορούν να προκαλέσουν πολλές αναταραχές στην Λειτουργεία του Κράτους. Ο ηγέτης των Πακιστανών στην Ελλάδα, είναι ένας καταζητούμενος από την Ιντερπόλ  ταραξίας, με μακρύ ποινικό μητρώο, και μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα. Πρέπει να απελασθεί από την Ελλάδα, όπως και οι περισσότεροι από τους Πακιστανούς γιατί δεν είναι πρόσφυγες και ούτε η χώρα τους έχει πόλεμο!
 3)   <<Αν κάνουμε πόλεμο θα είμαστε μόνοι>> δήλωσε η κυρία Μπακογιάνη θεωρείται πως είμαστε μόνοι;
Απ)Το ΝΑΤΟ είναι σε παρακμή αυτήν την στιγμή, λόγω της διαφωνίας Τράμπ-Μακρόν-Μέρκελ για το μέλλον της συμμαχίας…..Την αποδοκιμασία και την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική συμπεριφορά  της ζήτησε από το ΝΑΤΟ ο κ, Μητσοτάκης, στην σύνοδο κορυφής της Συμμαχίας στο Λονδίνο. Πιστεύω είναι μια πολύ σωστή κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από καιρό…. Οι σχέσεις όμως ΗΠΑ-Τουρκίας παραμένουν σταθερές, παρά τα πολλά λόγια που ακούμε. Στην Μεσόγειο οι Τούρκοι επιβάλλουν την κυριαρχία τους και εμείς απλώς παρακολουθούμε……                                 
 Η πρόσφατη έκθεση του αμερικανικού στρατού που μόλις δημοσιεύτηκε, λέει ότι η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, λόγω τοποθεσίας και μεγέθους,  και λόγω της νέας επιθετικότητας της Ρωσίας και Ιράν, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν την πάγια τακτική της υποστήριξης της . Οι Αμερικάνοι δεν εγγυούνται τα σύνορα της Ελλάδος εναντίον της Τουρκικής απειλής, επειδή η Τουρκία είναι μέλος του ΝΑΤΟ, αλλά μόνο εναντίον της Ρωσίας, που έχει αποκτήσει μεγάλη παρουσία στην Μεσόγειο τα τελευταία χρόνια.
 Οι Αμερικάνοι δεν θέλουν να χάσουν την Τουρκία γιατί είναι  μεγάλη αγορά  και έχει τον έλεγχο των στενών της Μαύρης Θάλασσας…..Οι Αμερικάνοι  προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα ευρύτερο στρατηγικό σχέδιο, που θέλει την Ελλάδα ως κρίκο αλυσίδας «μετωπικών κρατών» (front states) με Πολωνία και Ισραήλ. Βέβαια ο Βόλος, η Λάρισα, η Αλεξανδρούπολη  και η Σούδα παίζουν κύριο ρόλο σε αυτήν την νέα στρατηγική συμφωνία…..    
Οι φίλοι μας και οι εταίροι μας στην Ευρώπη και παντού, μας γύρισαν τις πλάτες, σε αυτό το θέμα!...γιατί?...Γιατί όλοι τους θέλουν η Ελλάδα να βγάλει το «φίδι από την τρύπα» και να εμπλακεί σε πόλεμο με την Τουρκία!... και μετά θα έλθουν ως διαιτητές και να μοιράσουν τον φυσικό πλούτο της Ελλάδος όπως τους βολεύει!!!
 Μόνο εάν μείνουμε ενωμένοι όλοι οι Έλληνες θα γλυτώσουμε……                                       
Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη, όντως βρίσκεται σε πολύ δύσκολη κατάσταση, διότι αθέτησε τις προεκλογικές της δεσμεύσεις να διαχωρίσει τους πρόσφυγες από τους μετανάστες.  H σημερινή Ευρώπη, εμφανίζεται εσωστρεφής, δυσκίνητη  και αδύναμη να πάρει αποφάσεις και πρωτοβουλίες, όπως βλέπουμε από την  αδυναμία της να διαμορφώσει καθαρή και αποτελεσματική πολιτική στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, με ένα σωρό δικαιολογίες, οπότε είμαστε μόνοι μας και σε αυτό το θέμα!!!...Για αυτό λοιπόν η Ελλάδα πρέπει να απελάσει ΑΜΕΣΑ όλους τους μετανάστες ανεξαρτήτως προελεύσεως και με ότι κόστος!!!..(μήπως το έχω ξαναπεί;).  Το μεγάλο ερώτημα για εμένα, φίλοι μου είναι,… που είναι η εκκλησία και ο Ιερώνυμος να ηγηθούν μίας προσπάθειας αγώνα για την σωτηρία του Έθνους μας;..….Μόνο με νηστείες και αγρυπνίες και να τους δίνουμε τα μοναστήρια μας, δεν θα σωθεί η Ελλάδα!!!   
Η Τουρκία μπορεί να  επιτεθεί στην Ελλάδα και πρέπει να το περιμένουμε….. Οι Αμερικάνοι είπαν στον Ερντογάν να μην αγγίξει χώρα του ΝΑΤΟ και αυτός απάντησε ότι η Κύπρος δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ και ότι  εάν εμπλακεί η Ελλάδα τότε η Τουρκία θα δράσει ως εγγυήτρια δύναμη….απλώς περιμένει την ευκαιρία. Του είπανε τίποτε για το άρθρο 5 του καταστατικού της Συμμαχίας; ..Αμφιβάλω!!...   Επαναλαμβάνω…μόνο εάν είμαστε όλοι οι Έλληνες ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτόν τον κίνδυνο αφανισμού της Χώρας μας!!!        
 4) Επιθετική κίνηση εναντίον της Ελλάδας αποτελεί η τοποθέτηση τουρκικής σημαίας σε νησίδα στο Διδυμότειχο στον Έβρο θεωρείτε πως θα επαναληφθούν αντίστοιχες κινήσεις απο μέρους της Τουρκίας;
Αυτό είναι ένα μέρος του ψυχολογικού πολέμου που κάνουν οι Τούρκοι, και το κάνουν πολύ καλά….
Λόγω της χαμηλής στάθμης των νερών στον ‘Εβρο, η συγκεκριμένη νησίδα που είναι κοντά στο χωριό Πραγγί του Διδυμότειχου «επικοινωνεί» με το Τουρκικό έδαφος και μπορεί κάποιος να πάει με τα πόδια από την Τουρκική πλευρά πάνω σ’αυτήν. Το ίδιο συμβαίνει και με κάποιες νησίδες που ανήκουν στην Τουρκία. Λόγω όμως της πρόσφατης υπογραφής της συμφωνίας Λιβύης -Τουρκίας, με την οποία η Τουρκία θέλει να αρπάξει Ελληνική Υφαλοκρηπίδα, αυτό αποκτά μεγαλύτερα βαρύτητα από ότι του αξίζει!!
Εμένα με ενοχλεί περισσότερο το ότι χιλιάδες μετανάστες περνούν τον ‘Εβρο ανενόχλητοι, παρά ένα κάτι τέτοιο  επεισόδιο!!...Πρέπει να ξαναγυρίσουν τα ναρκοπέδια όπως ήταν πριν, για να μπορέσουμε να Φυλάξουμε τα σύνορά μας και να σταματήσουμε τους λαθρομετανάστες.!!.. 
 5)Το Στειτ Ντιπαρτμεντ εχει χαρακτηρίσει <<προκλητική ενέργεια >> την υπογραφή του Μνημονίου με τη Λιβύη
 Αυτή είναι μια διπλωματική απάντηση προς την Τουρκία και μια χλιαρή ένδειξη υποστήριξης στην Ελλάδα, ότι η Αμερική διαφωνεί  με αυτήν την μονομερή αλλά και πολεμική πράξη της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδος και ότι παραβιάζει και καταπατεί την Ελληνική ΑΟΖ και ότι μπορεί να είναι αιτία πολέμου!...Σε μία χώρα όπως η Λιβύη όμως, όπου μαίνεται ό εμφύλιος πόλεμος, είναι λογικό να παρεμβαίνουν άλλοι παρανόμως και να εκμεταλλεύονται καταστάσεις προς όφελος τους!   
 Σας ευχαριστώ θερμά !
Απο Βίκυ Μπαιρακτάρη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more