Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗ.ΣΥ ΠΟΕΔΗΝ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΔΗ.ΣΥ ΠΟΕΔΗΝ



Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,



Εδώ και 3 μήνες βιώνουμε μια πρωτόγνωρη κατάσταση στο χώρο της υγείας.
Χρειάστηκε η έλευση της πανδημίας του COVID-19 για να διαπιστώσουν με τον πλέον τραγικό τρόπο οι κυβερνήσεις αλλά και όλος ο ελληνικός λαός τις τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό και σε ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.
Δυστυχώς για άλλη μία φορά δικαιωθήκαμε σε όλα για τα οποία αναδείξαμε καθημερινά και αγωνιζόμαστε για την επίλυση τους.
Πολύ έγκαιρα (Ιανουάριος 2020) η ΠΟΕΔΗΝ ζητούσε από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου την πρόσληψη χιλιάδων νοσηλευτών ούτως ώστε να καλυφθεί ένα μικρό μέρος των δεκάδων χιλιάδων κενών οργανικών θέσεων. Τότε δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα τρέχουν και δεν φθάνουν.
Αναδείξαμε με έρευνες μας την έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ και την εγκληματική αδιαφορία των κυβερνώντων στην μη λειτουργία των 80 πλήρως εξοπλισμένων κρεβατιών ΜΕΘ.
Στην συνεδρίαση του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΔΗΝ, στις 04/02/2020 προτείναμε και αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία, συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Υπουργείο Εργασίας στις 13/02/2020 για την ένταξή μας στα ΒΑΕ. Υπήρξε συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες, όπου και καταθέσαμε την πρόταση μας.
Μας ενημέρωσαν ότι το θέμα θα παραπεμφθεί στην αρμόδια επιτροπή για τα ΒΑΕ κάτι που κάνανε και οι προηγούμενοι κυβερνώντες χωρίς κανένα αποτέλεσμα.
Τότε κάποιοι απουσιάζανε αλλά σήμερα μιλάνε για την αναγκαιότητα τώρα της ένταξης στα ΒΑΕ.
Ο Πρωθυπουργός στις εξαγγελίες του για μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων στην υγεία υποσχέθηκε την καταβολή 800 € , αντ ’αυτού όλοι μας  πήραμε πολύ λιγότερα και μάλιστα φορολογούμενα. Έτσι αποτιμάται το έργο και η προσφορά των εργαζομένων στην αντιμετώπιση της πανδημίας;
Καταγγείλαμε σε όλους τους τόνους την εγκληματική έλλειψη Μ.Α.Π(μέτρα ατομικής προστασίας) των υγειονομικών με σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία τους. Πάνω από 250 εργαζόμενοι είναι θετικοί στον ιό και πάνω από 500 βρίσκονται σε καραντίνα. Και δυστυχώς θρηνήσαμε και απώλεια συναδέλφου.
Σε απάντηση αυτών μας προμηθεύουν μάσκες ληγμένες και αμφιβόλου ποιότητας, που δεν παρέχουν ασφαλή προστασία στους υγειονομικούς και αυτές με το σταγονόμετρο.
Ανακοινώνανε με βαρύγδουπο ύφος την μετατροπή των νοσοκομείων σε Ν.Π.Ι.Δ. και στην αναγκαιότητα σύμπραξης δημοσίου και ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) αλλά σήμερα τρέχουνε όλοι στα Δημόσια Νοσοκομεία γιατί αυτά και μόνο αυτά αποτελούν ασφαλές καταφύγιο για όλους τους ασθενείς. Θα μας βρούνε απέναντι τους σε κάθε προσπάθεια αλλαγής του νομικού καθεστώτος των Νοσοκομείων.
Με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 83/10.04.2020, άρθρο 10) αυξάνεται το επίδομα προϊσταμένων νοσηλευτικών τμημάτων και εργαστηρίων από τα 250€ σε 290€.
Δώσαμε σημαντικό αγώνα για να αρθεί η κατάφωρη αδικία που έγινε με το Ν.4354/15 της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Βέβαια ξεχάσανε την αναδρομική ισχύ της καταβολής της διαφοράς αυτής, αγνοώντας και την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας που δικαίωνε τους συναδέλφους.
Ο αγώνας μας για την αναβάθμιση και ενίσχυση του Ε.Σ.Υ συνεχίζεται.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ένταξη τώρα στα ΒΑΕ
Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού,
Μετατροπή τώρα με Π.Ν.Π.( πράξη νομοθετικού περιεχομένου) όλων των ελαστικών μορφών εργασίας σε αορίστου χρόνου,
Αύξηση του μισθού των Υγειονομικών,
Αύξηση και διεύρυνση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας,
Αύξηση κατά 25% τουλάχιστον της αποζημίωσης για νυχτερινά – εξαιρέσιμα και υπερωρίες.
Συνεχίζουμε δυναμικά – αγωνιστικά…
ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

https://www.meapopsi.gr/2021/06/blog-post_89.html#more